Pogledajte iz zraka gradilište nove ceste od mosta Avenija - Sutina do Ulice maršala Tita
Bljesak.air
OBJAVA: Četvrtak, 17. studenog 2016. 12:39
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Radovi most Avenija Sutina
4

Radi se o završetku mosta, pristupne ceste iz pravca Sutine i pješačke pasarele u Zaliku. Sva tri projekta će prema ugovoru biti završena za 90 dana

Napokon bi mogao biti završen i u funkciju pušten most Avenija - Sutina. Radovi na izgradnji pristupne ceste iz pravca Sutine i pješačke pasarele, u punom su jeku, a prema obećanju gradonačelnika Bešlića, promet bi ovim mostom mogao krenuti već krajem ove godine.

Prema prije objavljenim informacijama, radi se na završetku mosta, pristupne ceste iz pravca Sutine i pješačke pasarele u Zaliku. Ukupna vrijednost sva tri projekta iznosi oko 1 869 000 KM. Vrijednost projekta dovršetka izgradnje mosta iznosi 524 tisuće KM, pješačke pasarele 560 tisuća KM, a pristupne ceste 785 tisuća KM. Radove izvodi tvrtka HP Investing Mostar.

Most se počeo graditi još 2008. Iako je završetak gradnje bio najavljen za kolovoz 2009. godine, problemi sa zemljištem i novcem, radove su razvukli na nekoliko godina. Završetak je najviše kasnio zbog imovinsko-pravnog spora između Gradske uprave i jedne fizičke osobe koja nije htjela potpisati ugovor o dijelu zemljišta koji je u njezinu vlasništvu. Prema informacijama iz Gradske uprave, taj spor više nije predstavljao prepreku nastavku radova..

Prema projektu, dužina mosta iznosi oko 120 m, s četiri prometna traka, nogostupom za pješake, kao i osiguranim priključkom na buduću autocestu. Pretpostavlja se kako bi promet ovim mostom prepolovio gužve na Carinskom i Titovom mostu, posebice u popodnevnim satima.

Podsjećamo kako je Matica Hrvatska Mostar još od samoga početka izgradnje pokrenula inicijativu da se novome mostu u izgradnji dadne ime zaslužnog sugrađanina preminulog Vlade Smoljana. Mr. Vlado Smoljan (1926. Zagrebu – 2008. Mostar) potječe iz poznate mostarske obitelji Smoljan u kojoj je u 20. stoljeću poniklo nekoliko uglednih osoba. Mr. Vlado Smoljan je po obrazovanju inženjer građevinarstva, a u životu je bio graditelj, gospodarstvenik, ekonomski analitičar, znanstvenik, pisac i pjesnik.
Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Salko Jakirovic
prije 312 dan.
A zar ce se gradski oci smilovati i tu napravit semafor iza podvoznjaka prema izlasku na M-17.
+26
-4
2
-
Chrome
 Mali
2. Mali
prije 312 dan.
Mislim kako ce biti kruzni
+30
-2
1
BA
Safari
Alen Migacky
2.1. Alen Migacky
prije 312 dan.
Da. To bi bilo najbolje ..
+15
-2
2
BA
Firefox
Kozorog Otac
3. Kozorog Otac
prije 312 dan.
Drago mi je viditi da se u Mostaru ponovo grade mostovi. Ne zaboravimo koliko ih je sruseno u agresiji.   O:)
+46
-7
4
-
Chrome