28 milijuna KM

Podijeljen novac od cestarima za autoceste

Gospodarstvo / Flash | 29. 05. 2017. u 15:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH usvojio je u ponedjeljak Odluku o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarine za autoceste, a koja su prikupljena na Jedinstvenom podračunu u iznosu od oko 28 milijuna KM.

Ta sredstva bit će raspoređena u skladu s važećim propisima, te će Federaciji BiH biti doznačeno 59 posto, odnosno oko 16,5 milijuna KM, Republici Srpskoj 39 posto ili oko 11 milijuna KM i Distriktu Brčko dva posto tj. 559.670 KM.

Odlukom se privremeno raspoređuju sredstva od 10 posto ukupno ostvarenih prihoda od cestarine za autoceste zaključno sa 17. svibnjem ove godine, a sve sukladno važećem podzakonskom aktu iz 2009. godine koji propisuje privremenu raspodjelu sredstava, priopćeno je nakon sjednice Upravnog odbora UNO BiH.

Usvojena je i odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s Jedinstvenog računa za razdoblje travanj - srpanj 2017. godine.

Prema ovoj odluci, koja se temelji na krajnjoj potrošnji iskazanoj u prijavama PDV-a, Federaciji BiH pripast će 64,26 posto sredstava, a Republici Srpskoj 32,19 posto od prikupljenih prihoda, dok Brčko Distriktu po fiksnom koeficijenti pripada 3,55 posto prikupljenih sredstava.

Kao što je zakonom propisano, donošenjem ove odluke zadužuje se UNO da izvrši preračun već doznačenih prihoda entitetima u tekućem kvartalu sukladno usvojenim koeficijentima.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora prihvaćen je i Srednjoročni plan rada UNO za razdoblje 2018-2020. godina, te izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjoj organizaciji UNO.

UO UNO usvojio je i zapisnike s prethodnih sjednica, a upoznati su i o redovnim informacijama o aktivnostima UNO i prikupljenim prihodima.

Kopirati
Drag cursor here to close