Nadzor

Počitelj ne želi pod Čapljinu

Gospodarstvo / Flash | 21. 04. 2015. u 07:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To što je Federalna vlada Nermina Nikšića pred kraj mandata naumila da Počitelj bude dat Općini Čapljina na upravljanje, neće moći proći onako kako su to zamislili i uobličili svojom famoznom odlukom'', poručili su mještani Počitelja, koji, kako navodi Dnevni avaz, žele početi ubirati plodove turističke sezone, koja je službeno počela.

''Da se razumijemo, mi i geografski pripadamo općini Čapljina i faktički nitko nije protiv da Čapljina ima neki nadzor nad Počiteljem, ali ne na ovaj način kako su oni to predstavili, odnosno da će formirati javno poduzeće čije će sjedište biti u zgradi Općine. Jer, vrlo je važno koga će tu zaposliti. To, izgleda, samo Bog zna. Pa, mi imamo negativna iskustva s Općinom Čapljina, doduše ne sa Smiljanom Vidićem (načelnik, op. u.), nego s onima otprije. Mi smo se vratili 1998. godine, a do sada pomaka nema'', rekao je Avazu Dževad Ibrulj.

Počiteljci su, dodaje, odlučni u nakani da će od nove Federalne vlade zatražiti da formira posebno tijelo koje će upravljati starim dijelom Počitelja.

''Do sada je Vlada FBiH uložila ovdje oko pet i poč milijuna KM i sada ta uložena sredstva dati Općini Čapljina, koja je, ne bih se rado vraćao na te događaje, srušila Počitelj. To nema logike, nema smisla. To je čisto licemjerstvo'', ističe Ibrulj.

Slično razmišlja i Almin Kapetanović, koji iznosi kako bi najbolje rješenje bilo da Počiteljem upravljaju Počiteljci, kroz udruženje građana ili slično.

''Mislim da bi bolje bilo da mi sami sebi krojimo sudbinu. Sigurno da nitko od nas ne misli raditi ništa izvan zakona, a imamo dovoljno obrazovanih i školovanih ljudi koji mogu odgovoriti takvoj zadaći. Što se tiče Čapljine, ne bi nam bilo ni bolje ni gore, jer Federacija se prema nama ophodi maćehinski. Uložili su silna sredstva u objekte koji izgledaju kao svemirski brod i koji nemaju nikakvog smisla'', kaže Kapetanović.

Kopirati
Drag cursor here to close