Posjeta

Petrov obećao pomoć za SKB Mostar

Gospodarstvo / Flash | 08. 02. 2017. u 14:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov obećao je daljnju pomoć hrvatske države Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Prigodom posjeta mostarskoj klinici, Petrov je istaknuo važnost ustanova poput SKB Mostar i Sveučilišta u Mostaru, koje su, kako je rekao, ključne institucije za ostanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

''Hrvatska će maksimalno pomoći koliko god to bude mogla, jer su obje te institucije jako važne za ostanak hrvatskog naroda u BiH. Ovakve institucije moraju biti kvalitetne radi hrvatskog naroda, ali i cjelokupne populacije koja gravitira SKB-u Mostar'', izjavio je Petrov.

Dodao je kako mu je iznimno drago doći u posjet gradu u kojem je završio Medicinski fakultet.

''Mogu reći da mi je BiH druga domovina jer sam gotovo pola života proveo tu. Posebno me veseli doći u Mostar i razgovarati s ovim ljudima koji su me dijelom i formirali kao osobu'', kazao je Petrov.

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić kazao je kako je s Petrovom i suradnicima razgovarao o nizu problema koje opterećuju rad te zdravstvene ustanove, poput nostrifikacije diploma, edukacije zdravstvenih djelatnika, kao i o novčanim problemima.

''Iznimno sam ponosan na Petrova jer je on naš učenik i zadovoljan sam njegovim stavovima koje je iznio. Nadam se da ćemo već do kraja godine vidjeti pozitivne efekte našeg sastanka'', dodao je Kvesić.

Kopirati
Drag cursor here to close