Partneri u uvozu i izvozu

Petrov: Hrvati su doprinijeli da Vitez bude najrazvijeniji u BiH

Gospodarstvo / Flash | 07. 02. 2017. u 19:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je večeras u Vitezu da je, uz političku, gospodarska suradnja od izuzetne važnosti za BiH i Hrvatsku te da ona može pomoći, kako hrvatskom narodu u BiH, tako i razvoju svih bh. općina.

''Jako smo dobar partner i u uvozu i izvozu te na taj način možemo pomoći da jačaju tvrtke na ovom području i da se postiže ekonomski rast i razvoj svih općina u BiH. Drago mi je što sam u Vitezu, koji je jedna od najrazvijenijih općina u BiH, čemu je doprinijelo i hrvatsko stanovništvo, a koja svojim primjerom može pokazati kako se može graditi suživot'', kazao je Petrov novinarima prije sastanka izaslanstva Hrvatskog sabora s predstavnicima Općine Vitez i gospodarstvenicima tog područja.

Načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić ocijenio je kako je suradnja između Hrvatske i BiH u turbulentnim vremenima od izuzetne važnosti za obje zemlje.

''Ako se držimo zajedno, bit će nam lakše u budućnosti. Hrvatska je jedan od najvećih ulagača u BiH. Dosta hrvatskih tvrtki rade u BiH, a i bh. tvrtke izvoze u Hrvatsku, tako da je suradnja u svakom slučaju obostrana i višestruka'', naglasio je Bošnjak-Matić.

Nakon današnjeg posjeta Sarajevu, te sastanka u Vitezu, izaslanstvo Hrvatskog sabora otputovat će u Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close