Bobar banka

Oštetila klijenta banke za 10.526 eura

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2017. u 12:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava Doboj dostavila je Okružnom javnom tužiteljstvu u tom gradu izvještaj protiv S.Z. iz Teslića, zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo nesavjestan rad u službi te oštetila klijenta banke za iznos od 10.526,64 eura.

Za prijavljenu S.Z. postoji osnova sumnje da je kao odgovorna osoba "Bobar banke“ a.d. Bijeljina, filijala Doboj, suprotno Zakonu o osiguranju depozita u bankama BiH, u travnju 2013. godine s klijentom banke zaključila dva ugovora o namjenski oročenom depozitu (kao instrument osiguranja kredita) u kojim je navela da su oročena namjenska sredstva osigurana kod Agencije za osiguranje depozita BiH.

Ona je to uradila, iako je znala ili bila dužna da zna da "Bobar banka“ a.d. Bijeljina s navedenom agencijom nije imala ugovor o plaćanju premije osiguranja i da garancija navedena u ugovoru nije mogla biti realizirana, priopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Nakon pokretanja postupka likvidacije "Bobar banke“ a.d. Bijeljina oštećeni klijent, koji je prema banci izmirio obaveze po osnovu ugovora o kreditu, obratio se Agenciji za osiguranje depozita BiH za isplatu oročenih sredstava u ukupnom iznosu od 10.526,64 eura, koja je njegov zahtjev odbila, jer "Bobar banka“ a.d. Bijeljina nije imala ugovor sa navedenom agencijom o osiguranju depozita.

Kopirati
Drag cursor here to close