UNO BiH

Oduzeta vozila u BiH veliki problem

Gospodarstvo / Flash | 30. 03. 2017. u 15:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što prije treba riješiti pitanje oduzetih vozila, rekao je Miro Džakula, direktor Uprave za neizravno oporezivanje BiH tijekom današnje posjete središnjem Uredu UNO u Banja Luci predstavnika Komisije za proračun i financije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, javlja agencija Anadolija.

S tim u vezi, apelirao je na članove Komisije da poduzmu mjere iz njihove nadležnosti kako bi se riješilo ovo pitanje, čime bi se, kako je rekao, smanjilo plaćanje zakupnine parking prostora i ostvarili značajni prihodi prodajom oduzetih vozila.

U razgovoru sa rukovodstvom UNO BiH, koje je predvodio direktor Miro Džakula, članovi Komisije izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je Uprava na svojoj web-stranici objavila preporuke Ureda za reviziju institucija BiH, te realizirala značajan broj tih preporuka.

Prema riječima direktora UIO BiH, poteškoće u radu Uprave prvenstveno se odnose na provođenje Pravilnika o unutarnjoj organizaciji, odnosno na manjak zaposlenih, što se odražava na produktivnost i kvalitet obavljanja poslova.

Džakula je upoznao članove Komsije i o tome da je Uprava u prošloj godini prikupila oko 6,6 milijardi prihoda, što je značajan pomak naprijed u odnosu na ranije godine, prvenstveno u prikupljanju prihoda od neizravnih poreza i carina.

Članovi Komisije rekli su da će rukovodstvu UNO BiH pružiti punu potporu, te učiniti sve iz svoje nadležnosti kako bi se otklonile određene poteškoće u radu UNO BiH. Članovi Komisije najavili su da će zatražiti i organiziranje tematske sjednice na kojoj bi se diskutiralo o poteškoćama u radu Uprave, te donijela odgovarajuća rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close