Odobren Nacrt zakona o turizmu u FBiH
Podržan
OBJAVA: Srijeda, 14. prosinca 2016. 16:44
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Odobren Nacrt zakona o turizmu u FBiH
0

Jedna od novina vezana je za polaganje ispita turističkih vodiča.

Jedan od akata podržanih prije prekida današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je Nacrt zakona o turizmu u FBiH.

Obrazlažući nacrt zastupnicima, resorna federalna ministrica Edita Đapo je podsjetila da je Zakon o turističkim zajednicama i promociji turizma proglašen neustavnim u srpnju 2014. godine.

Resorno ministarstvo je nakon detaljnih analiza zaključilo da bi, osim na tom zakonu, trebalo raditi i na zakonu o turističkoj djelatnosti, koji je već bio zastario, dodala je ona.

''Ujedinili smo ta dva zakona u jedan novi, zakon o turizmu, kako bismo to harmonizirali s drugim zemljama i zahtjevima Europske unije te Svjetske trgovinske organizacije'', istaknula je ministrica.
Najavljeni novi zakon, po njenim riječima, regulira planska dokumenta koje Federalna vlada treba da donese, način rada turističkih agencija te uspostavu jedinstvenog registra agencija i turističkih vodiča u FBiH.

Jedna od novina vezana je za polaganje ispita turističkih vodiča.

''Naš prijedlog je da postoji ispit za turističkog vodiča Federacije BiH, koji će raditi na cijelom području Federacije'', pojasnila je i dodala da je ostavljena mogućnost da svaka županija organizira ispit za vodiča na njegovom području.

Zastupnici Zastupničkog doma su uoči prekida sjednice također odobrili zaduženja Federacije po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj radi realizacije projekta modernizacije cesta u FBiH te zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj radi realizacije projekta obnove nakon poplava.

Odobreni su većinom glasova i izvještaj o prošlogodišnjem radu Regulatorne komisije za energiju (FERK) te financijski plan ove komisije za sljedeću godinu.

Sjednica je prekinuta popodne jer je, po riječima predsjedavajućeg Doma Edina Mušića, veći broj zastupnika želio da se pridruži skupu podrške Halepu i narodu Sirije.

Sljedeće zasjedanje je Mušić najavio za utorak.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.