Obavijesti o radovima

Obustavlja se promet Španjolski trg-Titov most

Gospodarstvo / Flash | 03. 03. 2017. u 11:46 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na izgradnji glavnih obalnih kolektora Grada Mostara odvijaju se planiranom dinamikom. Glavni desnoobalni kolektor, na dionici od raskrižja kod hotela 'Ero' do uređaja za prečišćavanje otpadne vode, je u najvećoj mjeri izgrađen. U tijeku su radovi na izljevnom kanalu kišnog preljeva 2 (KP2) ispred hotela 'Ero' prema Carinskom mostu zbog čega je promet na ovoj dionici otežan.

U sljedećem tjednu počinju radovi na izgradnji kišnog preljeva 3 (KP3) na Španjolskom trgu te izljevnog kanala od KP3 do mosta Musala (Titov most). Ovi radovi uzrokovat će potpunu obustavu prometa na ovoj dionici (ul. Mostarskog bataljona). Obzirom da se radi o jednoj od najprometnijih prometnica u gradu, očekuje se otežano funkcioniranje prometa, uključujući javni gradski prijevoz. Točan datum obustave prometa bit će objavljen naknadno.

Od utorka 7.3.2017. god. krenut će pripremni radovi na dionici most Musala (Titov most) – Španjolski trg u cilju rješavanja privremene vodoopskrbe u ul. Alekse Šantića i Adema Buća. Do uspostavljanja privremene vodoopskrbe očekuje se prekid vodoopskrbe u Ulici Alekse Šantića i Adema Buća kao i priključnim ulicama te se apelira na građane da pripreme neophodne rezerve vode u domaćinstvu jer preciznije najave u ovom trenutku nisu moguće.

U trenutku obustave prometa u ul. Mostarskog bataljona, od mosta Musala (Titovog mosta) do Španjolskog trga, izlazak iz ulice Adema Buća omogućit će se kroz Krpića ulicu, dok će se u ulici Jakova Baruha Španca (pored zgrade županijske Skupštine) promet odvijati dvosmjerno.

Točan datum početka obustave prometa će biti objavljen kada se riješi privremena vodoopskrba, dok će pripremni radovi koji mogu dovesti do problema u odvijanju prometa početi u utorak 7.3.2017. god.

Stajalište javnog gradskog prijevoza (Mostar-BUS) na Trgu Musala će ostati u funkciji bez obzira na obustavu prometa u ul. Mostarskog bataljona (obustava prometa na dionici most Musala (Titov most) - Španjolski trg), navodi se u priopćenju Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close