Ušteda

Obnavljaju se škole u HNŽ-u

Gospodarstvo / Flash | 25. 07. 2016. u 12:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja i predstavnici poduzeća Džena d.o.o. Gradačac i Promark/Alfatherm Mostar, potpisali su ugovore kojima započinje implementiranje mjera energetske učinkovitosti na ukupno sedam javnih objekata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Kako je istaknuto, s poduzećem Promark/Alfatherm Mostar potpisan je ugovor u iznosu 3.146.882,18 KM za obnovu Srednje građevinske škole Juraja Dalmatinca i JU IV O.Š. u Mostaru, O.Š. fra Didaka Buntića u Čitluku, Srednje škole u Čapljini i O.Š. u Crnićima, dok je s poduzećem Džena d.o.o. Gradačac potpisan ugovor za obnovu JU Srednja škola Konjic i JZU Dom zdravlja Jablanica u iznosu 1.143.710, 75 KM.

''Ovim projektom, za koji će Vlada, iako su objekti u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, u ovoj i sljedećoj godini izdvojiti 9 milijuna KM koji će biti osigurani kreditom Svjetske banke po najpovoljnijim tržišnim uvjetima, bit će izvršena promjena otvora, postavljanje termo-fasada, saniranje krovova i podova, te izmjena sustava grijanja i rasvjete na sedam javnih ustanova u HNŽ. Na taj način poboljšat ćemo uvjete boravka djece u školama i pacijenata u zdravstvenim ustanovama, te doprinijeti uštedama u troškovima za energiju od 750.000 KM godišnje, zaštiti okoliša te vizualnom izgledu sredine u kojoj su objekti smješteni'', kazao je premijer HNŽ-a Nevenko Herceg naglasivši kako i kroz ove projekte Vlada potvrđuje neupitnu opredijeljenost da su obrazovanje i zdravstvena skrb građana u vrhu njezinih prioriteta.

Ministar Martić je rekao kako može sa zadovoljstvom reći kako je Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Implementacijska jedinica projekta ispunilo obećanje koje su dali u travnju prigodom potpisivanja Sporazuma o razumijevanju.

''Naravno, zahvalnost dugujemo i predstavnicima Hercegovačko-neretvanske županije kao i samim korisnicima koji su prepoznali značaj ovog projekta i uložili velike napore da ovaj projekat i službeno pokrenemo upravo sada'', kazao je ministar Martić.

Herceg i Martić izrazili su nadu u to kako će odabrani izvođači radova opravdati ukazano povjerenje i kvalitetno kompletirati radove za tri odnosno četiri mjeseca kako bi učenici i pacijenti grijnu sezonu dočekali u obnovljenim objektima.

Kopirati
Drag cursor here to close