Rastemo zajedno

Novo iz kompanije Tetra Pak - Tetra Brik Edge

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2016. u 07:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeća svjetska kompanija za proizvodnju rješenja za preradu i pakiranja prehrambenih proizvoda, Tetra Pak, predstavila je novu inovativnu vrstu ambalaže - Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge, prvi put na tržištu Bosne i Hercegovine i to za potrebe kompanije Meggle i njihovog  mlijeka u litarskoj i polulitarskoj ambalaži.

Riječ je o inovativnoj ambalaži koja, zahvaljujući kontinuiranom osluškivanju potreba tržišta i vrhunskoj Tetra Pak tehnologiji, donosi dosad neviđene mogućnosti. Prvenstveno, novo pakiranje zadržava izvornu kvalitetu i okus mlijeka sa domaćih pašnjaka. Uz to, štiti  mlijeko od dnevne  svjetlosti (svjetlosnih utjecaja), pruža zaštitu nutritivnih vrijednosti i vitamina kao te ostalih važnih sastojaka koji se nalaze u mlijeku.

Pored sigurnosti, novo pakiranje je veoma funkcionalno i lako za upotrebu, posjeduje moderan dizajn koji je vrlo atraktivan klijentima i krajnjim potrošačima. Također omogućava lako isticanje (lijevanje sadržaja) zahvaljujući inovativnom čepu  (koji se otvara u dva koraka te dodatno štiti sadržaj) i specijalnom obliku pakiranja.

Godinama kompanija Meggle posluje u Bosni i Hercegovini čuvajući ono što je domaće i koristeći lokalno mlijeko. Kao poklon svojim kupcima za dugogodišnju vjernost i povjerenje ovaj put kompanije Meggle i Tetra Pak lansiraju  inovaciju  na tržište kako bi odgovorili na potrebe suvremenog kupca.

"Na bosansko-hercegovačkom tržištu smo prisutni preko 20 godina, a vodeću poziciju održavamo svakodnevnim radom, osluškivanjem potreba naših  potrošača i praćenjem svjetskih trendova, te  najvažnije - zahvaljujući vjernim  kupcima koji u Meggle brendu vide sigurnost, kvalitet i povjerenje. Taj uzajamni odnos i ljubav rezultat su prepoznavanja važnosti kupovine domaćih proizvoda. Kupovinom domaćeg zajedno rastemo i razvijamo se. Novo pakiranje Meggle mlijeka je stepenica više u očuvanju izvornog okusa mlijeka s naših  pašnjaka, te povećanju sigurnosti proizvoda", ističe Jadranka Penava, direktorica društva Meggle BiH.

Osvježavajuće i moderno  pakovanje Meggle mlijeka u Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge pakovanju, rezultat je poštivanja tradicije Tetra Pak kompanije da štiti što je dobro i poveća funkcionalnost i jednostavnije korištenje.

"Zaštita sadržaja pakovanja, potrošača kao i životne sredine osnovna su načela kojima se vode ove dvije kompanije. Kao i svi drugi Tetra Pak proizvodi, Tetra Brik® Aseptic Edge je pakovanje koje pozitivno utiče na životnu sredinu, jer je sačinjen od 73% obnovljivog materijala, pa samim tim ima nisku emisiju ugljen-dioksida. Nekoliko slojeva kartonske ambalaže štite ono što je unutar pakovanja, a savremena logistika, zajedno sa optimizovanom proizvodnjom, omogućava da Tetra Brik® Aseptic Edge bude i veoma atraktivan na tržištu", sa ponosom je istakla Marija Krasilowez, generalna direktorka kompanije Tetra Pak za Jugoistočnu Europu.

Inovacije postoje da bi sačuvali ono što je dobro! A novo Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge pakiranje Meggle mlijeka iz kojeg od sad možete piti sa posebnom pažnjom i posvećenošću, izvornog okusa i kvalitete, vrhunac je našeg zajedničkog rasta i evolucije. Uživajte uz Meggle mlijeku u pakiranju  od 1000 ml I 500 ml.

Kopirati
Drag cursor here to close