“Visitor centar”

Novi projekt za Mostar: Investicija vrijedna 418.000 eura

Gospodarstvo / Flash | 02. 01. 2017. u 08:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz fonda Europske unije, programa IPA Jadranski program prekogranične suradnje 2007. - 2013, Gradu Mostaru, Službi za gospodarstvo, odobren je projekt HERA (Održivo upravljanje turizmom i baštinom jadranskog područja) uz partnerstvo Republike Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Italije, Albanije i Grčke, prenosi Večernji list.

Baština Hercegovine

Vrijednost projekta je 418.000 eura, od čega 192.000 eura idu za građevinske radove i rekonstrukciju objekta, a ostalo za opremanje. Dodatno financiranje od Europske unije, po zahtjevu Grada Mostara, je 62.000 eura i sufinanciranje Grada Mostara u visini od 200,000 eura. U sklopu projekta uspostavlja se turistički centar “Visitor centar” koji će biti opremljen najsuvremenijom opremom i tehnologijom, odnosno informacijsko-komunikacijskim rješenjima.

Koristeći modernu multimedijalnu opremu, u Visitor centru prikazivat će se bogata kulturno-povijesna i prirodna baština Hercegovine. U cilju uspostavljanja ovog turističkog Visitor centra, Grad Mostar je identificirao objekt Kulturnog doma na Buni kao odgovarajući za taj projekt, a sve u cilju obogaćivanja turističke i kulturne ponude na području Bune.

Objekt će biti u funkciji već sada, u siječnju ove godine.

Business Service Center (BSC), koji je u sklopu Gradske uprave Mostar, prijavio se za projekt koji financira UNDP, a riječ je o programu potpore zapošljavanju kroz javne radove za dugoročno nezaposlene i socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Potpora zapošljavanju

Projekt će financirati UNDP s 50.000 konvertibilnih maraka, a Grad Mostar sudjelovat će s 12.500 konvertibilnih maraka. Bit će realiziran s partnerima projekta, a to su Centar za socijalni rad Mostar, Zavod za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije i Javno poduzeće Komunalno Mostar. Ovim projektom bit će obuhvaćeno trideset korisnika, a planirano je da program javnih radova traje od 1. travnja do 31. srpnja 2017. godine, navodi se u podacima iz Gradske uprave Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close