Nova zgrada Veleposlanstva BiH u Srbiji koštala 750.000 eura
Trokatnica
OBJAVA: Subota, 15. srpnja 2017. 9:11
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
BiH Srbija zastave
1

Zgrada je nekada bila rezidencija veleposlanstva Indije, pa je prodana privatnoj osobi, od koje ju je BiH kupila.

Nova zgrada Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Srbiji plaćena je 750.000 eura i sada je vlasništvo BiH, rekao je otpravnik poslova Veleposlanstva BiH u Beogradu Zoran Perković.

"Iz prostora gdje smo bili u zakupu, prelazimo u prostor koji je naše vlasništvo", rekao je Perković i podsjetio da je Vijeće ministara BiH ranije donio odluku o kupovini nekretnina za potrebe veleposlanstava BiH u Beogradu i Zagrebu.

On je napomenuo da je prethodna zgrada Veleposlanstva BiH, koja se nalazi u središtu Beograda u Krunskoj ulici, vlasništvo Srbije i da je BiH iznajmljivala taj prostor.

Nova zgrada Veleposlanstva nalazi se u beogradskom naselju Voždovac, u blizini Auto-komande, ima tri kata, od kojih se u prizemlju nalazi Konzularni odjel, dok je na ostala dva kata diplomatski dio i vojni ataše, javila je Srna.

Perković je rekao da je ta zgrada nekada bila rezidencija veleposlanstva Indije, pa je prodana privatnoj osobi, od koje ju je BiH kupila.

"Kupljena je na bazi provedene procedure i prikupljenih više ponuda. Poseban odjel za nekretnine pri Ministarstvu vanjskih poslova BiH procjenjivalo je sve ponude i ocijenilo da bi ova zgrada bila najpovoljnija s obzirom na cijenu", dodao je Perković.

On je naveo da će novu zgradu Veleposlanstva BiH u Beogradu u utorak, 18. srpnja, u 18.00 sati svečano otvoriti ministri vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i Srbije Ivica Dačić.

Perković je rekao da se na otvaranju očekuje 70 do 80 gostiju, te da su pozvani predstavnici Srbije, kao i predstavnici ostalih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
DOSTA MOSTARAC
1. DOSTA MOSTARAC
prije 72 dan.
Koliko košta novo vatrogasno vozilo? Vidimo iz gornjeg, da je neophodno potrebno.
+6
-0
0
BA
Chrome