FXLider

Nova povijest svjetskih burzi je napisana! + Besplatni priručnik za trgovanje na burzi

Gospodarstvo / Flash | 10. 02. 2017. u 07:44 FXLider

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od veljače prošle godine, Dow Jones indeks je porastao 20,92%, a prije sedam dana dostigao je svoj povijesni maksimum, prebacivši 20.000 poena.

Snažan rast burzanskih indeksa, naročito američkih, kakav dugo vremena nije zabilježen, obilježio je kraj 2016. i početak 2017. godine.

Jeste li znali da pored indeksa, na umreženoj svjetskoj burzi može da se trguje i valutama, zlatom, naftom i dionicama najvećih svjetskih kompanija (takozvani CFD-i)? Zanima vas kako?

FXLider, samo danas svim čitatelja Bljeska poklanja priručnik ‘Trgovanje na svjetskoj burzi za početnike’ koji možete besplatno preuzeti ovdje.

Ukratko o Dow Jones indeksu

Dow Jones Industrial Average je najstariji burzanski indeks na svijetu. Nastao još 1896. godine, on objedinjuje 30 velikih američkih kompanija čijim se akcijama trguje na njujorškoj burzi tkz. “crème de la crème” američke ekonomije. Ovaj indeks je dugo vremena predstavljao reper za kretanje cjelokupnog američkog tržišta akcija, ali ga od polovine prošlog vijeka, na tom mjestu, polako zamjenjuje sveobuhvatni(ji) burzanski indeks, S&P500.

Priručnik ‘Trgovanje na svjetskoj burzi za početnike’ možete i Vi danas besplatno preuzeti ovdje.

Najveći rast u povijesti

Od veljače prošle godine, ovaj indeks je porastao 20,92%, a prije sedam dana dostigao je novi povijesni maksimum, prebacivši 20.000 poena da bi se od ponedjeljka vratio na oko 19.900 poena. Međutim, od početka godine, zabilježio je skroman rast od 0,65%. Na kretanje cijena akcija, a time i indeksa, osim događaja koji se tiču samih kompanija koje ulaze u njegov sastav, utječu i (geo)politička previranja, ratovi, krize itd. koje predstavljaju tzv. sistematski rizik.

Priručnik ‘Trgovanje na svjetskoj burzi za početnike’ možete i Vi danas besplatno preuzeti ovdje.

FXLider ima suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate.

Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta.

FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka.

Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Kopirati
Drag cursor here to close