Noćno plivanje

Noćno kupanje na jedinim bazenima u Istočnoj Hercegovini

Gospodarstvo / Flash | 24. 03. 2017. u 15:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na olimpijskom bazenu "Banje" u Trebinju od 1. lipnja bit će stvoreni svi uvjeti za noćno kupanje, što je novina u Hercegovini, a u potpunu rekonstrukciju ovog i bazena u Bregovima poduzeće "Hidroelektrane" na Trebišnjici (HET) uložit će 180.000 KM, rekao je Srni Zoran Čučković, direktor Javne ustanove "Bazeni" Trebinje.

Ovo su jedini bazeni na području istočne Hercegovine tako da u ljetnim mjesecima okupljaju veliki broj posjetitelja iz regije.

Čučković kaže da će uvođenje noćnog plivanja obradovati posebno mlade, napominjući da je već u tijeku izrada nove napojne mreže za noćno kupanje, te da će unutar bazena biti postavljeno 36 reflektora.

On je dodao će Olimpijski bazen u potpunosti dobiti novi izgled, bit će funkcionalniji i sigurniji, kupači će imati poseban ugođaj, a plivači bolje uvjete za rad, piše Srna.

Čučković kaže da je već završena vanjska rasvjeta i da je u toku rekonstrukcija elektroinstalacija koje su bile potpuno devastirane, napominjući da u takvom stanju bazen ne bi mogao da bude pušten u rad.

"Uništene su u potpunosti i vodovodne instalacije na bazenu, tako da je u tijeku i njihova rekonstrukcija, kao i muškog i ženskog toaleta koji su bili neupotrebljivi", naveo je Čučković.

Usporedo sa rekonstrukcijom Olimpijskog bazena, uređuje se i bazen u Bregovima gdje je već završeno 80 posto njegove istočne strane, a počela je i rekonstrukcija dječjih i sportskih igrališta koja se tu nalaze.

Čučković je najavio da će uskoro početi kompletno čišćenje bazena, prvi put nakon 20 godina.

"Vodenim crpkama bit će ispražnjen mali dio vode pri dnu bazena i bagerima ćemo ga očistiti. Nakon toga, dno bazena ćemo čistiti strojevima, uz pomoć civilnih zaštita grada i HET-a, ali i svih ljudi koji žele da učestvuju u akciji, jer je riječ o velikoj površini", kaže Čučković.

On je dodao da će biti rekonstruiran i toalet koji nije u funkciji već godinama.

U Trebinju je u tijeku i izgradnja zatvorenog bazena, a prvi kupači očekuju se već sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close