Prodaja

Nitko ne želi kupiti Biosferu i stolice iz Ruže

Gospodarstvo / Flash | 23. 04. 2014. u 14:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH danas je izvršila javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u Županijskim poreznim uredima Novi Travnik, Mostar i Sarajevo u ukupnoj vrijednosti od 96.805,00 KM, u cilju naplate dužnih javnih prihoda.

U Županijskom poreznom uredu Novi Travnik prodana je imovina dva porezna obveznika dužnika u ukupnoj vrijednosti od 85.540,00 KM.

Prodano je zemljište u vlasništvu poreznog obveznika dužnika „BNT- tvornica mašina i hidraulike“ po cijeni od 40.500,00 KM i devet strojeva u vlasništvu poreznog obveznika „Tomdar“ d.o.o za 45.040,00 KM.

U Županijskom poreznom uredu Sarajevo putem izravne prodaje prodana su dva vozila za 7.715,00 KM i to - vozilo Octavia u vlasništvu poreznog obveznika „Vako International“ i teretno vozilo Ford u vlasništvu fizičkog lica Elmin Huseinbegović vlasnik podruma pića „Crni“.

Za izravnu prodaju u Županijskom poreznom uredu dostavljeno je deset ponuda zainteresiranih kupaca. Međutim, svi ponuđači nisu se pojavili na izravnoj prodaji. U određenim slučajevima ponuđene cijene bile su znatno niže, pa su zbog toga bile neprihvatljive za prodaju, dok za kupovinu preostale imovine nije bilo zainteresiranih kupaca.

U Županijskom poreznom uredu Mostar prodana su dva vozila poreznog obveznika dužnika „Duraković“ d.o.o za 3.550,00 KM, a za kupovinu imovine preostalih poreznih obveznika dužnika nije bilo zainteresiranih kupaca.

Na ponudi su bili zemljište i poslovne zgrade u vlasništvu poreznog obveznika dužnika “Biosfera” d.o.o Mostar u vrijednosti od 993.600,00 KM te stolovi i stolice u vlasništvu restorana “Ruža” Mostar

U Županijskom poreznom uredu Livno organizirana je javna aukcija, odnosno prodaja imovine poreznog obveznika dužnika „Finvest“ Drvar u ukupnoj vrijednosti od 5.601.980,72KM. Međutim, prodaja imovine nije bila uspješna.

U sljedećem razdoblju bit će organizirana prodaja imovine navedenog poreznog obveznika. Prodaja imovine organizirana je i u Županijskim poreznim uredima Bihać i Orašje, ali za kupovinu iste nije bilo zainteresiranih kupaca.

Porezna uprava Federacije BiH ističe kako se vrlo često događa, da se iscrpe sve zakonom propisane mjere naplate poreznih obaveza prinudnim putem, a da imovina ostane neprodana, jer za kupovinu iste nema zainteresiranih kupaca.

Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana. Imovina često ostane neprodana i zbog solidarnosti drugih poreznih obveznika koji ne žele da kupuju imovinu poreznih dužnika, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close