Izgradnja kolektora

Ništa od asfaltiranja prometnice od Španjolskog do Bulevara prije srpnja

Gospodarstvo / Flash | 01. 06. 2017. u 18:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt izgradnje kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda, koji se dulje vrijeme realizira na području Mostara, jedan je od najvećih građevinskih projekata u gradu na Neretvi.

Dugo pripremani projekt obnove i proširenja postojećeg kanalizacijskog sustava riješit će brojne infrastrukturne probleme u gradu. Vrijednost projekta procjenjuje se na 130 milijuna konvertibilnih maraka.

Gradnja kolektora i pročistača otpadnih voda odvija se istodobno na više lokacija, i to na najprometnijim mjestima. Trenutačno su najveći radovi na raskrižju kod Španjolskog trga te na raskrižju kod hotela Ero.

U posljednje vrijeme, zbog intenziviranih radova i velikih prometnih gužvi, plasiraju se razne informacije o tijeku radova, no gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kaže kako je zadovoljan dinamikom radova, iako na nekim lokacijama ima određenih kašnjenja.

Iz Gradske uprave Mostara najavili su kako bi prometnica na Bulevaru trebala biti asfaltirana do 15. lipnja, dok dionica od Španjolskog trga do Bulevara neće biti završena do srpnja. Slično se odnosi i na dio od hotela "Ero" do Carinskog mosta.

Inače, radovi u Titovoj ulici, na potezu od Lučkog mosta prema zgradi Pozorišta, gdje će biti primijenjena tehnika mikrotuneliranja, neće početi prije rujna, dok se na dijelu od Lučkog mosta prema Pavarotti centru trenutno završavaju priključci.

Kopirati
Drag cursor here to close