Spas za proizvođače?

Nijemci zainteresirani za otkup čapljinskih poljoprivrednih proizvoda

Gospodarstvo / Flash | 08. 09. 2014. u 10:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinu je posjetilo njemačko izaslanstvo s gospodarstvenicima spremnim aktivno se uključiti u projekt organizirane i masovne proizvodnje.

Poznato je da poljoprivredni proizvođači u Hercegovini uglavnom muku muče kako na tržište plasirati i prodati sve proizvedene količine voća i povrća.

No, ovaj bi problem barem djelomično mogao biti riješen jer su u njemačkom izaslanstvu, koje se sastalo s čapljinskim načelnikom dr. Smiljanom Vidićem i većim brojem čapljinskih poljoprivrednika, uz ostale bili i vodeći ljudi poznatih njemačkih tvrtki ''Kuhne'' i ''Apimex'', koji su jedne od vodećih europskih prerađivača kiselih krastavaca, paprika te raznih vrsta kiselih umaka

Nijemci su svoje domaćine upoznali o svojim izuzetno uspješnim poslovima otkupa poljoprivrednih proizvoda iz Srbije i zapadnih dijelova BiH, a što ustvari žele prenijeti i na Čapljinu.

Načelnik Vidić nije krio zadovoljstvo održanim sastankom istaknuvši da nije isključeno otvaranje pogona za preradu i u Čapljini, naravno ukoliko proizvoda bude dovoljno kao i odgovarajuće kvalitete.

Kopirati
Drag cursor here to close