33 prekršajna naloga

Neum: Nisu prijavljivali boravak stranaca i sezonskih radnika pa zaradili kazne

Gospodarstvo / Novac | 25. 08. 2017. u 08:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Službe za poslove sa strancima u četvrtak su proveli opsežnu inspekcijsku kontrolu pravnih i fizičkih osoba koji pružaju usluge smještaja stranim državljanima, te kontrolu boravka i rada stranaca na području Neuma, kada su utvrđene brojne nepravilnosti.

Tijekom ove planski izvedene akcije, koja je istovremeno obavljena na više lokacija u Općini Neum, izvršena je kontrola 160 pravnih i fizičkih osoba koji pružaju usluge smještaja stranim državljanima.

Utvrđeno je nepoštovanje imigracijskih propisa Bosne i Hercegovine, te su izdana 33 prekršajna naloga i uručeno više od 40 poziva radi poduzimanja mjera iz nadležnosti Službe i uklanjanja uočenih nepravilnosti od fizičkih i pravnih osoba koji pružaju usluge smještaja.

Kontrola je provedena na osnovu prikupljenih operativnih saznanja Službe za poslove sa strancima da se određeni broj pravnih i fizičkih osoba koji pružaju usluge smještaja stranim državljanima ne pridržava zakonskih odredbi u vezi posjedovanja te ovjere i vođenja knjige stranih gostiju.

Također, postojala su saznanja da se ne vrši blagovremena prijava i odjava stranaca, a provjere su izvršene i na osnovu saznanja da u određenim objektima rade strani državljani, suprotno zakonskim odredbama kojima se regulira rad stranaca u Bosni i Hercegovini.

Akcija Službe za poslove sa strancima će se nastaviti danas na području grada Mostara, a u nedolazećem razdoblju i na drugim područjima BiH gdje prema prikupljenim saznanjima postoji povećan broj stranih državljana u cilju kontrole ispunjenja zakonskih obaveza pružatelja usluge smještaja, te utvrđivanja legalnosti boravka i rada stranih državljana.

Iz Službe za poslove sa strancima pozivali su pravne i fizičke osobe koje pružaju usluge smještaja stranim državljanima da se jave u nadležni terenski centar Službe radi informiranja o svim zakonskim obavezama koje se odnose na prijavu i odjavu stranaca i vođenje propisanih evidencija u skladu sa Zakonom o strancima.

Kopirati
Drag cursor here to close