Demolicija

Nema Vijeća, nema odluke o uređenju 'Starog Veležovog'

Vijesti / Politika | 11. 02. 2016. u 11:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nelegalni objekti na ''Starom Veleževom igralištu'' neće se rušiti dok se ne formira Gradsko vijeće Grada Mostara.

Kako je za portal Bljesak.info rekao direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo ''Staro Veleževo'' nije obuhvaćeno Planom demolicije koji se sada provodi.

Narušavanje ambijentalne cjeline

''Zavod radi na Regulacijskom planu ''Starog Veleževog igrališta'' kojim će se izdefinirati svi objekti koji su narušili ambijente cjeline. No, on se ne može provesti dok se Gradsko vijeće ne konstruira'', rekao je Bubalo.

''Da bi se jedan Plan mogao usvojiti on mora proći svoje faze javne rasprave i usvajanja na Vijeću. Nakon objave on postaje punomoćan i službe za provođenje tog plana se ponašaju na terenu prema tom Planu. Ako je tamo kazano da je u tom dokumentu ima građevina koja je previđena za demoliciju, ona će se demolirati'', objašnjava Bubalo.

Bubalo je rekao kako je u prošlom sastavu Gradsko vijeće usvojilo preko 20 Regulacijska plana po kojima se provode demolicije.

''Starom'' će se vratiti sjaj iz 80-tih

Što se tiče ''Starog'' kaže kako ono nije dio ovih planova i kako će proći dosta vremena dok ne počne demolicija na ovom području.

''Radi se na Planu koji će definirati anomalije koje su uočene na terenu u odnosu na izvorni Plan koji je rađen 80-tih godina'', rekao je Bubalo.

Podsjećamo, kako je prije tri godine, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marina Deronjić rekla kako se za ''Staro Veležovo igralište'' radi Regulacijski plan, koji ne može biti usvojen dok se ne formira Gradsko vijeće. Tada nam je rečeno kako se nelegalni objekti ne mogu rušiti bez ovog Plana.

Bez dugoočekivanog plana nekad glavno mjesto za izlazak, a danas ruglo grada čini se morati će još pričekati da zablista starim sjajem.

Kopirati
Drag cursor here to close