Nema tajnih planova, ni privatizacije BH Telecoma
Vlada FBiH poručila
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 13:12
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
BH Telecom BHT zgrada
0

Federalna vlada priopćava da ne postoje nikakvi, ni javni ni tajni planovi privatizacije BH Telecoma niti je to ikada bio uvjet MMF-a.

Povodom medijskih napisa da je Vlada FBiH pripremila “svoj” izvještaj o poslovanju JP BH Telecoma s namjerom da privatizira ovu kompaniju, Federalna vlada priopćava da ne postoje nikakvi, ni javni ni tajni planovi privatizacije BH Telecoma niti je to ikada bio uvjet MMF-a.

Vlada Federacije BiH može razmatrati i odlučivati isključivo Izvještaj o poslovanju koji je sačinila uprava BH Telecoma d.d. Sarajevo, a koji će joj putem Federalnog ministarstva prometa i komunikacije, kao nadležnog ministarstva, uskoro biti i dostavljen.

Stoga tvrdnja da Federalna vlada samoinicijativno istražuje poslovanje pojedinih kompanija i da ih kasnije u ”paralelnim izvještajima” optužuje za manipulacije i zloupotrebe predstavlja besmislicu i potpuno nepoznavanje pravnih procedura, koje moraju biti ispoštovane, da bi neki akt bio razmatran na sjednici Vlada Federacije BiH.

Odnosi između direktora javnih poduzeća i Vlade Federacije BiH, u kojima je država većinski vlasnik, zasnovani su na apsolutnom povjerenju i podršci. Razumljivo da je, poput ostalih poduzeća, i poslovanje najprofitabilnije federalne kompanije tema redovne komunikacije između federalnog premijera Fadila Novalića i generalnog direktora Mirsada Zaimovića, kao i resornog ministra Denisa Lasića.

Osnovni cilj tih kontakata je osiguranje najbolje moguću suradnje između Vlade Federacije BiH i BH Telecoma što u konačnici treba donijeti i najvišu kvalitetu usluga za građane.

Krajnje je neozbiljna tvrdnja da se Federalna vlada bavi analizom rada medija i njihovim odnosom prema predstavnicima vlasti. Cijenimo da sponzorstva BH Telecoma i drugih javnih kompanija imaju za cilj promociju novinarskih sloboda i što kvalitetnije izvještavanje javnosti o političkim i društvenim prilikama u Bosni i Hercegovine, a nikako njihovo ograničavanje.

Kopija, javnosti predstavljenog, nepostojećeg alternativnog Izvještaja o poslovanju BH Telecoma koja je, navodno, bez znanja direktora sačinila Vlada Federacije BiH je krivotvorena, kao što je netočna i informacija o njezinom postojanju.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.