Nema druge tranše MMF-a!
Nema labavo
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 11:45
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Nema druge tranše MMF-a!
2

Vlasti su se obvezale na primjenu kredibilnog seta mjera koje ne samo da će rezultirati puštanjem druge tranše, već će biti i od koristi za BiH i pomoći povećanju gospodarskog rasta i stvaranju radnih mjesta

Kašnjenje vlasti u BiH u ispunjavanju definiranih mjera prolongirat će isplatu druge tranše iz proširenog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi.

Naveo je kako druga tranša treba iznositi oko 155 milijuna KM, te da po uhodanom ključu dvije trećine novca pripadaju Federaciji BiH, a jedna trećina Republici Srpskoj.

Parodi je za Glas Srpske rekao kako će MMF preporučiti zaključenje prvog pregleda u vezi s proširenim aranžmanom onda kada vlasti realiziraju niz mjera koje su dogovorene u studenom prošle godine.

Iako nema roka za zaključenje prvog pregleda, Parodi navodi da je u interesu vlasti BiH da to bude učinjeno što prije, jer kašnjenje u primjeni mjera dovodi do prolongiranja u isplati druge tranše.

Prema njegovim riječima, vlasti su se obvezale na primjenu kredibilnog seta mjera koje ne samo da će rezultirati puštanjem druge tranše, već će biti i od koristi za BiH i pomoći povećanju gospodarskog rasta i stvaranju radnih mjesta.

Podsjetio je kako su na listi zadataka i smanjenje javne potrošnje, kontrola zapošljavanja, povećanje trošarina na naftne proizvode uključujući tečni naftni plin i biogorivo za 15 pfeninga po litru.

Parodi je naveo i da vlasti u FBiH trebaju potpisati ugovore s međunarodnim savjetnicima za provođenje operativne i financijske dubinske analize za BH Telekom i HT Mostar s ciljem njihove rekonstrukcije ili prodaje akcija.

Istaknuo je kako je Republika Srpska usvojila izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit koji je usuglašen sa zakonom FBiH, te da je zadovoljan što je Narodna skupština već donijela novi Zakon o bankama i izmjene i dopune Zakona o Agenciji za bankarstvo Republike Srpske, dodavši da očekuje da će i parlamenti BiH i FBiH u sljedećim tjednima usvojiti pravna akta koja se na njih odnose.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Mali Mrav
prije 222 dan.
traze uvecanje goriva i kruha usput
+6
-3
0
BA
Chrome
Anđa Knežević
prije 222 dan.
Neka se i oni pameti dozvaše.
+8
-0
0
BA
Chrome