Milorad Dodik

Neće biti disciplinskih postupaka protiv štrajkača sa Željeznica RS-a

Gospodarstvo / Flash | 30. 03. 2017. u 14:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da neće biti nikakvih disciplinskih postupaka protiv radnika Željeznica RS-a koji su nedavno štrajkali glađu.

Kaže da su u tom javnom poduzeću, koje treba sanaciju, podijeljeni i sindikati te da vode „borbu koji će imati prevlast“.

''Ne želim to da komentirati, ali poručujem da nikakvih sankcija za 12 onih koji su sudjelovali u štrajku glađu i još neke od njih neće biti nikakvih sankcija'', kazao je Dodik u izjavi novinarima u Banja Luci.

Napomenuo je da istovremeno nitko ne može ni svojim aktivnostima da ugrožava saobraćaj, a da je štrajk dozvoljen.

Radnici Željeznica RS-a, koji su nedavno štrajkom glađu tražili isplatu plaća i naknada, uputili su pismo predsjedniku Miloradu Dodiku i zastupnicima Narodne skupštine RS-a u kojem traže da se protiv njih ne vodi disciplinski postupak.

Nakon što je predsjednik RS-a Milorad Dodik 21. ožujka došao na Željezničku stanicu u Banja Luci, te priopćio da će radnicima tog poduzeća biti isplaćena plaća za veljaču, 12 radnika tog poduzeća je prekinulo štrajk glađu, a odblokirana je i pruga na ulazu u željezničku stanicu.

Isti dan ministar prometa i veza RS-a Neđo Trninić je rekao da moraju biti pokrenuti disciplinski postupci protiv štrajkača na banjalučkoj željezničkoj stanici, o čemu će odlučiti uprava, jer se ne može dozvoliti anarhija, zaustavljanje vlakova i zadržavanje ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close