Zgoni

Ne odustaju stanari, ne odustaje ni investitor: Zgrada se pravi, unatoč sporu i sudu

Gospodarstvo / Flash | 23. 10. 2014. u 11:05 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Presudom Županijskog suda u Mostaru nastavljena je trakavica oko izgradnje stambeno-poslovnog objekta u mostarskom naselju Zgoni.

Sud je presudio u korist stanara kojom je poništeno rješenje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja HNŽ-a i rješenje Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, te je predmet vraćen prvostupanjskom organu na ponovni postupak.

U sporu su stanari koji već dugi niz godina vode pravnu bitku s investitorom tvrtkom Tehnomont doo Mostar koja želi napraviti zgradu na zemljištu između zgrada koje se nalaze u Ul. kralja Tomislava br 19. i 31.

U obrazloženju presude Županijski sud je naveo kako je nevjerojatno da bilo koji organ može izdati odobrenje za građenje objekta koji će zatvoriti prozore od stanova, kupatila i kuhinja na navedenim adresama.

U nastavku možete pogledati i pročitati presudu u cijelosti.

Unatoč sudskim postupcima i presudama investitor je nastavio s gradnjom objekta.

''Ako stranka nije postupila po rješenju, inspektor je bio dužan da poslije isteka roka u rješenju, donijeti zaključak o izvršenju rješenja, rok je obično kraći, od roka u rješenju.

Ukoliko stranka nije postupila ni po zaključku inspektor je dužan da povede proceduru za rušenje objekta, odnosno da o tome obavijesti svoje nadređene, odnosno vijeće, te da zakaže rušenje, obavijestiti o tome investitora, pronađe firmu koja će izvoditi rušenje, osigurati pomoć policije, u posebnim slučajevima i hitnu pomoć i vatrogasce.

Investitoru se ostavlja vremena da sam sruši izvedene radove, jer svi radovi na rušenju investicije idu na račun investitora kao i ostali troškovi'', naveli su nam u pisanom odgovoru iz Udruge inspektora FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close