Tuzla

Nakon požara prodavačima besplatni štandovi na Gradskoj tržnici

Gospodarstvo / Flash | 06. 05. 2017. u 11:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svim prodavačima koji su zbog požara, kojeg sami nisu skrivili, izgubili prodajno mjesto Gradske tržnice osigurat će besplatan prodajni štand na Glavnoj gradskoj tržnici, najmanje na 60 dana.

Zaključak je to prve izvanredne sjednice Kolegija gradonačelnika Tuzle na kojoj je danas razmatrana Informacija o požaru na buvljoj tržnici u Tuzli i prijedlog mjera za prevazilaženje teške situacije u kojoj su se našli prodavači.

Na tom sastanku, u prostorijama Gradske uprave Tuzla, naglašeno je i to da će prodavači besplatno koristiti štandove gradske  tržnice najduže do 90 dana, ako sanacija požarom uništene pijace ne bude dovršena u roku od 60 dana.

U priopćenju za javnost navodi se da je požar na buvljoj tzv. Hametovoj tržnici u Tuzli ugrozio egzistenciju velikog broja prodavača polovne robe, a Gradska uprava, gradska poduzeća i ustanove trebaju pokazati socijalnu osjetljivost, empatiju i solidarnost prema tim ljudima koji žive od prodaje polovne robe, radeći i u najtežim zimskim uvjetima.

''Pozivamo prodavače koji su koristili štandove na tržnici koju je uništio požar, da se odmah počnu prijavljivati u Upravu gradske tržnice i to od danas u 14 sati'', navodi se.

Izraženo je očekivanje da će u istrazi, koja je u tijeku, što prije biti utvrđeni i javno priopćeni uzroci požara u kojem su izgorjeli prodajni štandovi i roba velikog broja prodavača.

Prema informaciji Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Tuzla, broj požara je u porastu, a sa današnjeg sastanka upućen je poziv pravnim osobama da s maksimalnom ozbiljnošću u primjeni propisa, pristupaju mjerama protiv požarne zaštite, a nadležne protiv požarne inspekcije da pojačaju inspekcijski nadzor.

Iskazana je i zahvalnost Vatrogasnoj jedinici Grada Tuzla za profesionalnost i trud uložen na lokaliziranju požara.

Kopirati
Drag cursor here to close