Investicija

Nakon 50 godina građani Trebinja će dobit zatvoreni bazen

Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2016. u 15:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) objavile su javni natječaj za izbor izvođača radova za izgradnju zatvorenog bazena na Abazovini, za šta je ovo poduzeće osiguralo deset milijuna KM, potvrdio je direktor HET-a Gordan Mišeljić.

Bazen će imati olimpijske dimenzije 50×25 metara, kao i mali pomoćni bazen, a biće izgrađen iz vlastitih sredstava HET-a, najavio je Mišeljić, dodajući da građani Trebinja već 50 godina očekuju izgradnju ovog objekta, piše Srna.

On je kazao da će se bazen graditi na osnovu ranijih građevinskih dozvola neposredno uz postojeći otvoreni olimpijski bazen „Banje“, a u okviru sportskog kompleksa Abazovina.

''Mi smo spremni, ukoliko Skupština grada Trebinja donese odluku, da zatvoreni bazen napravimo u ‘Gradu sunca’, a ne na Abazovini'', naveo je Mišeljić, napominjući da će izgradnja bazena biti najznačajnija investicija HET-a koja će otpočeti u ovoj godini.

Mišeljić je najavio da će uskoro početi i radovi na izgradnji rezervoara na Vrelom oku, čime će se poboljšati kvalitetu pitke vode i stabilnije opskrbe građana Trebinja.

Nastavit će se i sa realizacijom projekta izgradnje sustava za navodnjavanje Mokrog, Petrovog, dijela trebinjskog polja i vodozahvata zubačkog platoa, istakao je Mišeljić na današnjoj konferenciji za novinare.

Za sljedeću godinu Mišeljić je najavio izgradnju šetališta do samostana Tvrdoš, što će, kako je kazao, biti HET-ov dodatni doprinos razvoju i uređenju Trebinja.

HET kroz brojke

U protekle dvije godine HET je sav novac iz dobiti uložio u investicije na području istočne Hercegovine, što u brojkama iznosi oko 14 milijuna KM, ne računajući višemilijunska ulaganja u izgradnju HE „Dabar“.

Za četiri godine HET je u investicije uložio oko 42 miliona KM.
2012 – oko 18 milijuna KM uloženo
2013 – 8,5 milijuna KM uloženo
2014 – 7 milijuna KM uloženo
2015 – 8,5 milijuna KM uloženo.

Kopirati
Drag cursor here to close