Trebinje

Najavljeni prosvjedi protiv poskupljenja struje

Gospodarstvo / Flash | 22. 06. 2016. u 12:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opozicija u Republici Srpskoj (RS) organizirat će u srpnju ili početkom rujna proteste u Trebinju zbog povećanja cijene električne energije u RS-u, najavio je danas potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović.

Očekuje da DNS, koji je i ranije bio protiv poskupljenja struje, reagira i u ovom slučaju, a ukoliko se cijena ne vrati na nivo prije povećanja, uslijedit će prosvjedi.

Krsmanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci pozdravio inzistiranje DNS-a da se obustavi prodaja Rudnika željezne rude „Ljubija“ iz Prijedora izraelskoj kompaniji.

I predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SDS-a Dušan Berić pozdravio je odluku Vlade RS-a da povuče iz skupštinske procedure odluku o prodaji „Ljubije“, jer bi to, kako je naveo, značilo gubitak posla za radnike „Arcelor Mittal“ te moguće tužbe te firme, ali i izraelskog poduzeća koje je izrazilo zainteresiranost za kupovinu tog rudnika.

Stranke Saveza za promjene su ranije i na prosvjedu u Prijedoru iskazale protivljenje najavljenoj prodaji „Ljubije“, ističući da su i sindikati „ArcelorMittala“ protiv njene prodaje izraelskoj kompaniji.

Smatraju da bi „Mittal“ mogao da proširi rudarski posao, ukoliko bi kupio preostali dio akcija „Ljubije“.

I zastupnik PDP-a Miroslav Brkalo podržao je povlačenje odluke o prodaji RŽR „Ljubija“ izaelskoj firmi, jer bi u tom slučaju, tvrdi, štetu trpjela RS.

Vlada RS-a je, na zahtjev Kluba zastupnika DNS-a u Narodnoj skupštini RS-a, povukla s dnevnog reda 12. sjednice odluku o prodaji 64,9 posto akcija Rudnika željezne rude "Ljubija“ iz Prijedora firmi “Israeli Investment Group - Overseas Inc” Commonwealth of Dominica.

Kopirati
Drag cursor here to close