Sarajevo

Najava međunarodne konferencije 'Oporezivanje u europskoj industriji igara na sreću'

Gospodarstvo / Flash | 23. 01. 2017. u 20:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska organizacija za regulaciju igara na sreću (EOGL) s velikim zadovoljstvom najavljuje međunarodnu konferenciju “Oporezivanje u europskoj industriji igara na sreću”, koju organizira u srijedu, 25.01.2017. godine u Zlatnom salonu hotela Radon Plaza u Sarajevu.

Izlagači će biti Nikos Roumnakis, predsjednik Europske organizacije za regulaciju igara na sreću, Pierre Tournier, europski ekspert za usklaĎivanje pitanja europskog zakonodavstva iz oblasti internetskog klađenja s institucijama EU, Pieter Paepe, međunarodno priznati stručnjak za pravo EU i igre na sreću, financijski stručnjak prof.dr. Izudin Kešetović (Univerzitet u Tuzli, Ekonomski fakultet), ekonomski stručnjak prof.dr. Hasan Mahmutović profesor na Ekonomskom fakultetu u Zenici, Marina Habuš, tajnica Udruge sportskih kladionica iz Hrvatske, Tatjana Šćepanović, generalni tajnik crnogorskog udruženja priređivača Montenegro Bet, Stjepko Čordaš, direktor firme NSOFT d.o.o. Mostar, odvjetnica Sanja Iličić-Lukenda, kao i predstavnici priređivača igara na sreću iz Federacije BiH.

Pozivi za gostovanje i izlaganje upućeni su i Predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu financija, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine, izaslanicima Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine te Savezu općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Izlagači će pred auditorijem predstaviti modele i pozitivne prakse oporezivanja igara na sreću u zapadnoeuropskim zemljama sa stabilnim fiskalnim režimom, iznijeti osvrte i analize na aktualnu i predloženu zakonsku regulativu ove djelatnosti u Federaciji BiH te govoriti o mogućim financijski efektima.

Očekujemo da konferencija, prva ovakve vrste u BiH, pojasni i predstavi pozitivne zakonske modele oporezivanja djelatnosti priređivanja igara na sreću u Europskoj uniji te pomogne Vladi FBiH, ukoliko je ista zainteresirana, na putu donošenja novog Zakona o igrama na sreću koji će regulirati ovu djelatnost, a ujedno biti u skladu s pozitivnim zapadnoeuropskim propisima, donoseći maksimalnu korist proračunu Federacije BiH, građanima Federacije BiH, igračima i priređivačima.

Kopirati
Drag cursor here to close