Ulaganje u turizam

Na promotivni turistički materijal BiH će potrošit 200 tisuća KM

Gospodarstvo / Posao | 26. 11. 2015. u 15:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti i fondovima - Akcijski plan Strategije turizma Federacije BiH - transfer za razvoj turizma“ utvrđenih Proračunom FBiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma u iznosu od 1.000.000 konvertibilnih maraka.

Od ovih sredstava, 700.000 KM je planirano za sufinanciranje projekata izgradnje novih, proširenje i obnovu turističko-ugostiteljskih kapaciteta, za podršku brendiranja, izrade turističkih suvenira i razvoja ruralnog turizma u FBiH, s naglaskom na uključivanje mladih i žena. Za obogaćivanje turističke raznolikosti planirano je 100.000 KM, a kao podrška u izradi i tiskanju turističkog promotivnog materijala Federacije BiH 200.000 KM.

Sredstva iz ove odluke bit će dodijeljena na osnovu javnog poziva kojeg raspisuje Federalno ministarstvo okoliša i turizma. S korisnicima koji ispune uvjete i kriterije za dodjelu sredstava ovo ministarstvo će zaključiti ugovor o međusobnim pravima i obavezama u realizaciji projekta za koji su sredstva odobrena.

Korisnici su obavezni da, u roku od 15 dana od završetka projekta/programa, dostave izvještaj s kompletnom dokumentacijom kojom dokazuju da su sredstva namjenski utrošena, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close