Traju radovi

Mostarske ulice: Most se završava, spremaju se nove rekonstrukcije

Gospodarstvo / Flash | 30. 12. 2016. u 07:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku su završni radovi na mostu koji spaja vrh Avenije sa Sjevernim logorom pa su završeni radovi na postavljanju rubnika, a u tijeku su aktivnosti na izradi hidroizolacije, ugradnji ograde, oborinskih odvoda, ugradnji prijelaznih naprava i priprema za asfaltiranje.

Večernji list objavio je kako se očekuje završetak radova do polovine siječnja 2017. godine. Također, očekuje se realizacija projekta “Izgradnja lokalne ceste Avenija - most vrh Avenije - Sjeverni logor - Ulica maršala Tita - Faza 1”.

''Okončani su radovi na čišćenju trase od mosta do Ulice maršala Tita. U velikoj mjeri završeni su radovi na donjem stroju prometnice kao i na postavljanju rubnika uz nju. U tijeku su radovi na oborinskoj odvodnji, kao i na betoniranju zidova pješačkog podvožnjaka'', piše Vecernji list.

U ovoj godini radilo se i na projektu “Rekonstrukcija ceste maršala Tita i kampusa nakon izgradnje kolektora”. Radovi na Ulici maršala Tita čekaju završetak radova na vodovodnoj mreži. U kampusu su završeni radovi na asfaltiranju prometnice od Rektorata do Gimnazije.

U tijeku su radovi na prometnici od Rektorata do spoja na sjeverni ulaz (Pedagoški zavod).

Početkom sljedeće godine kreće II. faza rekonstrukcije Ulice kralja Tvrtka, od Rondoa do bivše zgrade kirurgije, koja obuhvaća: izvođenje radova na rekonstrukciji kolnika, vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, odvodnji oborinske vode, horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji te rekonstrukciji raskrižja s ulicama S. Radića i K. Zvonimira. Ugovor je, navodi Večernjak, već dodijeljen, a vrijednost ugovorenih radova je 432.724,61 KM. Predviđeni rok izvođenja radova je 120 dana.

Početkom 2017. godine izvršit će se i rekonstrukcija lokalne ceste “Put za Zinkteknik” u Vrapčićima, koja obuhvaća: izvođenje radova izgradnje oborinske odvodnje, pješačkih staza i horizontalne signalizacije. Vrijednost ugovorenih radova je 81.363,91 KM, a rok izvođenja je 90 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close