Anketa

Mostarci žele naplaćivati ulaz u Stari grad

Gospodarstvo / Flash | 29. 08. 2016. u 11:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarci su za naplaćivanje ulaza u Staru jezgru grada, pokazala je anketa u kojoj su sudjelovali čitatelji portala Bljesak.info.

Naime, na anketni upit, ''Treba li turistima naplaćivati ulaz u mostarski Stari grad'', od 785 čitatelja, 57 posto odgovorilo je da treba, dok je 43 posto odgovorilo da ne treba, jer će to otjerati turiste.

Podsjetimo, posljednjih godina često su se pojavljivale inicijative naplate ulaska u jezgru Starog grada i na Stari most, no nisu uspjele zaživjeti. Ramiz Bašić viši stručni suradnik u Turističkoj zajednici HNŽ-a smatra kako bi se ulazak u staru gradsku jezgru trebao naplaćivati, ali da je prethodno potrebno napraviti brojne analize i radionice svih uključenih strana od turističkih zajednica, agencija, radnika, struktura gradske…

Admira Čustović, stručna savjetnica za turizam u Gradskoj upravi Mostara, ranije nam je rekla kako je u Gradskoj upravi pokrenuta inicijativa za naplatom ulaska turističkim autobusima u grad, ali se ona koja se kao i brojna druga pitanja 'kiseli u ladicama' čekajući Gradsko vijeće.

''Naplata ulaska u jezgru Staroga grada nije idealno rješenje, pa smo odlučili razraditi ideju naplate ulaska autobusa u grad. Napravili bi se određeni punktovi kako bi turistički autobusi koji ulaze u grad, morali platiti određenu pristojbu'', rekla je Čustović, pojašnjavajući da nije pametno naplatiti ulazak u jezgru starog grada, te da treba poboljšati uslugu.

Kopirati
Drag cursor here to close