Ponuda i potražnja

Mostar spreman za (bolju) turističku sezonu

Gospodarstvo / Flash | 19. 04. 2017. u 08:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je jutros kišovito, prohladno, vjetrovito - ali to turiste ne sprječava da obiđu sve ono što ovaj grad pruža. Semir Temim, zamjenik predsjednika Turističke zajednice HNZ, tvrdi da se ove godine očekuje još bolja sezona od prošlogodišnje, kada je više od milijun turista posjetilo Mostar.

"Svjedoci smo da se iz godine u godinu broj turista povećava. Ono što je Turistička zajednica uradila - i ostali, znak je da ćemo imati jaku sezonu", kazao je Temim za N1.

Ova sezona, uprkos tome što još nije ljeto - odlično je krenula. Zadovoljni su i očekuje se samo povećanje broja gostiju.

"Nastojimo podignuti ponudu. Uradili smo mnogo projekata, predstavljali smo BiH na brojnim međunarodnim sajmovima i napravili smo jaku promociju", potvrdio je Temim.

Smatra da je zanimanje za BiH veliko, a u Mostaru je postavljena nova turistička signalizacija, table za nove hotele, te se mogu pohvaliti jednom od najboljih turističkih infrastruktura u ovom dijelu Europe.

Nedavno je predstavljena i nova mobila aplikacija - Turistički vodič kroz Mostar. Ipak, turističkim radnicima novi prijedlog zakona ne ide na ruku.

"Mnoge stvari nisu urađene kako treba, a predlagači su već uvidjeli da nismo razvijena destinacija, i da se ne može usitnjavati turistička ponuda. Moramo se predstavljati regionalno, a ne da ustinjavamo ono što imamo", kazao je Temim.

"Uplate, prebacivanje novca, nije to dobro. Ima previše grešaka, a jednostavno - zakon ne bi trebao proći", ocijenio je Temim.

Smeće, prosjačenje, džeparenje, divlji štandovi, vodiči... sve su to problemi s kojima se Mostar suočava svake godine - što uzrokuje žalbe turista koji posjete Mostar.

"Mi radimo na brendiranju, blizu smo da imamo brend Hercegovina - a uvijek nam se isto ponavlja. Parkinzi, divlji vodiči, neuredan grad - mislim da tijekom sezone svi u županiji moramo dati mnogo više od sebe - i poraditi na takvim stvarima".

"Nekada nisam siguran zašto se lako rješive stvari ponavljaju, ali ja sam opet optimist. Sazvat ćemo sastanak i pozvati sve relevantne ljude i pokušati riješiti problem", kazao je Temim, s ciljem da se ostavi prava slika Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close