Mostar: Službeno otvoren prvi 'flower' kružni tok
Kod ''Mljekare'
OBJAVA: Srijeda, 19. listopada 2016. 18:11
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Kružni tok otvaranjeOtvaranje kružnog toka MljekaraOtvaranje kružnog toka Mljekara Bešlić TipkaOtvaranje kružnog toka Mljekara Ile VrljićOtvaranje kružnog toka Mljekara BešlićKružni tok otvaranjeBešlić kružni
3
Kružni tok otvaranje
Otvaranje kružnog toka Mljekara
Otvaranje kružnog toka Mljekara Bešlić Tipka
Otvaranje kružnog toka Mljekara Ile Vrljić
Otvaranje kružnog toka Mljekara Bešlić
Kružni tok otvaranje
Bešlić kružni

Ovo je prvo kružno raskrižje tipa 'flower' u Hercegovini.

U Mostaru je u srijedu svečano otvoren kružni tok kod Stambeno poslovnog objekta 'Mljekara', na križanju Ulica dr. Ante Starčevića i Kneza Višeslava. Ovo je prvo kružno raskrižje tipa 'flower' u Hercegovini. 

Kružni tok je pritiskom gumba, nakon čega se upalila javna rasvjeta u kružnom toku, svečano otvorio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Radove na izgradnji kružnog toka je izvelo poduzeće KTM Brina iz Posušja, a sama izgradnja Grad Mostar je koštala 361.390 KM. Projektant je bila mostarska GEO-DATA.

Moderan kružni tok

Kružni tok (rotor) je projektiran s dvije trake, širine 2x5,50 m=11,00 m, sa upuštenim razdjelnim otokom širine 1,20 m, ispunjen granitnom kockom utopljeno u beton. U kružnom toku i na krakovima je osigurana vozanost teretnog vozila s prikolicom. Po svojim dimenzijama i položaju spada u srednje urbana kružna raskrižja. Izgradnjom ovog rotora s dvije prometne trake povećat će se protočnost vozila i sigurnost svih sudionika u prometu.

U sklopu kružnog toka je uređena zelena površina s niskim grmovima i cvijećem.

Također je urađena nova oborinska odvodnja sa prometnica i kružnog toka, te nova javna rasvjeta sa Al stupovima i LED tehnologijom, kao i izmjena postojećih komunalnih instalacija u području obuhvata radova (vodovod, kanalizacija, ptt, elektro, kablovska itd).

Izgradnja kolektora 

Prilikom otvaranja kružnog toka je rečeno kako je ovaj kružni tok samo jedan segment u cijelom projektu infrastrukture koju radi Grad Mostar.

Podsjećeno je kako je skoro završen prvi dio projekta izgradnje kolektora koji se u potpunosti planira završiti do 2018. godine, a koji će koštati 130 milijuna KM.

Rečeno je kako je 14.10.2016. godine uveden izvođač nastavak radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora Grada Mostara. Vrijednost ugovora iznosi 9.096.204,15 KM.

Financijska sredstva za plaćanje radova po ovom Ugovoru osigurana su Ugovorom o kreditu potpisanom između Federacije Bosne i Hercegovine i Grada MOstara, u sklopu Projekta Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u Federaciji Bosne i Hercegovine (WATSAN project).

Kreditna sredstva osigurana su od strane Europske investicijske banke (EIB). Rok za okončanje radova je jedna godina.

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Gost g
prije 303 dan.
Nije Brina iz Gruda, nego iz Posušja.
+23
-10
1
-
Chrome
Zoran Bošnjak
prije 303 dan.
Vidi buble našeg tajkuna Vrljića
+20
-6
0
BA
Chrome
andrija suton
3. andrija suton
prije 303 dan.
[cenzura] plivaju, smeće leti, mladi se biju, a vlast svečano otvara komad ceste paljenjem sijalice..
+59
-13
0
BA
Chrome