Turizam i trivago

Mostar prvi: Koliko para, toliko luksuza u hotelu

Gospodarstvo / Flash | 06. 03. 2017. u 07:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je na prvom mjestu među europskim turističkim destinacijama na osnovu ocjena kvaliteta usluge i cijene smještaja u standardnoj sobi u hotelu, ocijenila je internetska stranica Trivago.

Popis je, kako prenosi Dnevni avaz, pravilo čak 82 milijuna turista, koji redovno koriste usluge ove stranice.

Kako navodi Trivago, prosječna cijena koju će turisti izdvojiti za smještaj u Mostaru je 43 eura, a za taj novac dobit će puno kvalitetniju uslugu nego bilo gdje drugo u Europi. Također, autori ovog indeksa navode da je Mostar svjetski poznat po svom Starom mostu, koji već desetljećima privlači turiste iz cijelog svijeta. Između ostalog, navodi se da je Stari most pod zaštitom UNESCO-a.

Na drugom mjestu nalazi se Novi Sad, gdje će turisti u prosjeku za standardnu sobu platiti 41 euro. Treće mjesto zauzima Veliko Trnovo u Bugarskoj, s prosječnom cijenom od 36 eura.

Ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo za Avaz je kazala da je Trivago stranica koja pomaže ljudima širom svijeta da izaberu destinaciju za odmor te da je, zahvaljujući svojim mnogobrojnim korisnicima i komentarima koje oni ostavljaju nakon provedenog odmora, Trivago u mogućnosti napraviti rang-listu najboljih.

''S obzirom na to da je ta stranica svjetski poznata, onda je od izuzetnog značaja da se upravo Mostar nalazi na prvom mjestu. To je odlična promocija, kako za grad tako i za cijelu BiH. Ministarstvo je pooštrilo kriterije za dodjeljivanje zvjezdica hotelima'', pojasnila je Đapo.

Dodala je da su kriteriji harmonizirani s europskim i svjetskim standardima.

''To osigurava da turisti zaista dobiju dobru i odgovarajuću uslugu za onaj novac koji plate za smještaj u hotelu'', naglasila je Đapo.

''O korištenju internet-portala kao što je Trivago govorili smo i na ministarskoj konferenciji u okviru Svjetskog turističkog foruma, koji je nedavno održan u Istanbulu. Zaključak je bio da su nove tehnologije ključ budućeg razvoja turizma u svijetu, a na primjeru Mostara možemo vidjeti koliko je značajna za naš turizam ovakva besplatna promocija na svjetskim turističkim stranicama'', rekla je Avazu Đapo.

Kopirati
Drag cursor here to close