Zasvijetlila svjetla

Mostar: Proradio semafor, tipkala na čekanju

Gospodarstvo / Flash | 17. 09. 2014. u 10:59 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Semafori na raskrižju vrh Avenije konačno su pušteni u rad i to s devet dana kašnjenja.

Po najavama izvođača radova Rade Vidakovića, vlasnika građevinske tvrtke Telefonija Vidaković iz Doboja, semafori su trebali biti pušteni u rad početkok školske godine 8. rujna.

Semafori na spomenutom raskrižju rješenje su za koje su se nadležni odlučili nakon što je na njemu bilo previše prometnih nesreća, a ''u igri'' je bio i kružni tok. No, zbog mosta Sutina, ipak je prihvaćeno rješenje sa semaforima.

Nakon pisanja portala Bljesak.info o tome kako je nosač semafora postavljen na sred pločnika, nadležni su ovaj posao proglasili poslom koji je urađen po svim pravilima.

Dražen Vrljić, stručni savjetnik za urbanizam i građenje Grada Mostara, tada je za medije kazao da je cijela projektna dokumentacija djelo ljudi iz struke koji su svoj posao odradili bez pogreške.

"Semafor se postavlja u skladu sa svim mogućim važećim projektnim i prometnim normama. Svako pomjeranje nosača bi odudaralo od pravilnika o njegovu postavljanju. Priča o tome kako je nešto urađeno izvan plana i neprofesionalno jednostavno ne stoji", tvrdi je Vrljić.

Iako je Vrljić ranije najavljivao kako će na semafore biti postavljena tipkala za slabovidne osobe, ona nisu postavljena, a prilazi za invalide, ali i roditelje s kolicima su daleko od prilagođenih.

Podsjećamo, iako su radovi na semaforu na vrhu Avenije počeli 12. kolovoza, u rad je početkom ovog mjeseca (6.rujna) pušten semafor u Zaliku na kojem su radovi počeli sedam dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close