Mostar: Procvjetali turizam 'začinit' će Talijani
Dolazak turista
OBJAVA: Četvrtak, 11. kolovoza 2016. 8:14
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Mostar: Procvjetali turizam začinit će Talijani
3

Mostarski turistički djelatnici su zadovoljni turističkom sezonom.

Turistička sezona u gradu na Neretvi, jednom od najposjećenijih bh. gradova, u punom je jeku, a, prema očekivanjima turističkih radnika, ova godina mogla bi biti rekordna po broju gostiju.

Porast broja

U prvom dijelu sezone najbrojniji turisti u Mostaru bili su iz azijskih zemalja, a u proteklom razdoblju zabilježen je porast broja gostiju iz arapskih zemalja, kao i Njemačke, piše Dnevni avaz.

U mostarskom Turističkom uredu ističu da se u sljedećem razdoblju očekuje veliki broj gostiju iz Italije.

''Mostar je svakodnevno jedna šarolika slika i ta šarolikost gostiju je nešto što nas raduje. Svi turisti koji dođu iz Mostara nose lijepe uspomene u svijet'', kaže Mensud Duraković, voditelj Turističkog ureda.

Više noćenja

Naglašava da je ove godine zabilježeno i povećanje broja noćenja.

''Turisti koji dođu u regiju Hercegovine borave u Mostaru, odakle onda idu u obilazak drugih destinacija. Ne možemo izlaziti s podacima prije kraja sezone, ali smo zadovoljni kako ona teče. Do sada je sezona na nivou prošlogodišnje '', ističe Duraković i dodaje da je naročito velika posjećenost zabilježena tijekom tradicionalnih skokova sa Starog mosta.

Duraković naglašava da su mostarski skokovi postali simbol ne samo Mostara nego cijele BiH.

Fascinirani skokovima

''Razgovarali smo s turistima koji su pratili skokove i oni su nam rekli da je to nešto nevjerojatno i da su fascinirani te da su doživjeli prelijepe dane u Mostaru. Nakon tradicionalnih skokova, slijedi ''Red Bull Cliff Diving'' i, prema upitima i najavama koje imamo, siguran sam da će ovaj događaj biti posjećeniji nego prošle godine'', dodaje Duraković.

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Plemeniti Džudžan
1. Plemeniti Džudžan
prije 375 dan.
Talijanski cigani će ako će iko' ... BTW ovo na slici su japanci  ;)
+4
-2
0
BA
Chrome
Šejtan Joakim
2. Šejtan Joakim
prije 375 dan.
Kako znaju koliko je uspješna ili neuspješna sezona ako nemaju apsolutno nikakve brojke ni načine mjerenja uspjeha? Ovaj komentar Mensuda Durakovica o Mostaru kao "šarolikoj slici" i gostima koji se kuci vracaju sa "lijepim uspomenama koje vracaju u svijet" kao da je pisalo dijete u nekom sastavu za lektiru.
+20
-2
0
HK
Chrome
Cinco Kapulica
3. Cinco Kapulica
prije 375 dan.
Ma neka ga začine talijani,nijemci,šveđani,ameri,česi,rusi,japanci,tajlanđani i vietnamci samo nemoj odvratnih smrdljivih arapa nosi ih đavo
+8
-7
3
BA
Firefox