Dolazak turista

Mostar: Procvjetali turizam 'začinit' će Talijani

Gospodarstvo / Posao | 11. 08. 2016. u 06:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička sezona u gradu na Neretvi, jednom od najposjećenijih bh. gradova, u punom je jeku, a, prema očekivanjima turističkih radnika, ova godina mogla bi biti rekordna po broju gostiju.

Porast broja

U prvom dijelu sezone najbrojniji turisti u Mostaru bili su iz azijskih zemalja, a u proteklom razdoblju zabilježen je porast broja gostiju iz arapskih zemalja, kao i Njemačke, piše Dnevni avaz.

U mostarskom Turističkom uredu ističu da se u sljedećem razdoblju očekuje veliki broj gostiju iz Italije.

''Mostar je svakodnevno jedna šarolika slika i ta šarolikost gostiju je nešto što nas raduje. Svi turisti koji dođu iz Mostara nose lijepe uspomene u svijet'', kaže Mensud Duraković, voditelj Turističkog ureda.

Više noćenja

Naglašava da je ove godine zabilježeno i povećanje broja noćenja.

''Turisti koji dođu u regiju Hercegovine borave u Mostaru, odakle onda idu u obilazak drugih destinacija. Ne možemo izlaziti s podacima prije kraja sezone, ali smo zadovoljni kako ona teče. Do sada je sezona na nivou prošlogodišnje '', ističe Duraković i dodaje da je naročito velika posjećenost zabilježena tijekom tradicionalnih skokova sa Starog mosta.

Duraković naglašava da su mostarski skokovi postali simbol ne samo Mostara nego cijele BiH.

Fascinirani skokovima

''Razgovarali smo s turistima koji su pratili skokove i oni su nam rekli da je to nešto nevjerojatno i da su fascinirani te da su doživjeli prelijepe dane u Mostaru. Nakon tradicionalnih skokova, slijedi ''Red Bull Cliff Diving'' i, prema upitima i najavama koje imamo, siguran sam da će ovaj događaj biti posjećeniji nego prošle godine'', dodaje Duraković.

Kopirati
Drag cursor here to close