Mostar: Novi kružni tok pustit će se u promet bez asfalta?
Proba
OBJAVA: Ponedjeljak, 25. srpnja 2016. 8:51
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Kruzni tok kod Mljekare
2

Novi kružni tok bit će završen prije roka, a, po svemu sudeći, jednosmjerna Ulica kneza Višeslava postat će dvosmjerna

Radovi na izgradnji novog kružnog toka u Mostar na raskrižju kod novoizgrađenog stambeno-poslovnog objekta Mljekara najvjerojatnije će biti završeni i prije roka koji istječe 31. kolovoza 2016. godine, rekao je za Večernji list BiH Ivica Bošnjak, šef gradilišta.

''Polaganje kolektora na ovoj je lokaciji završeno, trenutačno se izvode radovi na postavljanju rubnika, spajanje postojeće i novoprojektirane oborinske odvodnje i priprema za postavljanje asfalta. Možemo kazati kako su takozvani grubi radovi skoro završeni, ostaje još ovaj segment ulice, spoj ulica Ante Starčevića i Kneza Višeslava, a to će biti okončano uskoro'', kazao je Bošnjak.

Što se tiče dinamike radova, Bošnjak kaže kako napredak ide brže od očekivanoga.

''Tu idemo i nekoliko dana naprijed, zbog postojećih instalacija bili smo malo usporavani u radu, ali i to smo prevladali bez nekih većih problema. Moram istaknuti i to da radimo rekonstrukciju nogostupa u Ulici kneza Višeslava, od vrha Avenije pa do novog stambeno poslovnog objekta na mjestu bivše Mljekare. Nova pješačka staza, s galanterijom i kockom, bit će završena također u roku'', rekao je Bošnjak.

Dijelom Ulice kneza Višeslava, od Mljekare do trgovačkog centra Mepas Mall već dugo se prometuje u jednom smjeru, no sve su prilike da će se uskoro i to promijeniti, to jest da će i taj dio biti dvosmjeran.

''Trenutačno nemam službene informacije, ali po projektnom rješenju se vidi kako je planirano da se i tim dijelom prometuje u dva smjera, što bi zasigurno dovelo do smanjenja prometnih gužvi u središtu grada, a posebice bi rasterećena bila Avenija'', ističe Bošnjak.

Iako je krajnji rok za završetak radova 31. kolovoz, Bošnjak naglašava kako će najvjerojatnije radovi biti okončani ranije.

''Planiramo čak i prije pustiti promet da funkcionira na samoj makadamskoj površini, da probamo kako to funkcionira, a i ako se primijeti da ima bilo kakvih problema s podlogom, da možemo intervenirati na najbolji način i da asfalt bude najkvalitetnije postavljen'', kazao je šef gradilišta, te istaknuo kako, unatoč velikim gužvama koje je izazvala rekonstrukcija ovog dijela prometnice u Mostaru, većih problema s građanima i vozačima nije bilo.

''Suradnja između nas i sudionika u prometu, kao i građana, dosta je dobra. Velika većina se prilagođava našoj prometnoj signalizaciji, iako uvijek imate i one tanjih živaca, no to su ipak vrlo rijetki slučajevi. Dakle, prati se gradilišna signalizacija i ja još jednom pozivam da se građani još malo strpe jer mislim da će nam, po završetku ovih radova, svima biti bolje i lakše'', rekao je Bošnjak.

Inače, radove izvodi poduzeće Brina iz Posušje, a kružni tok na spomenutoj lokaciji Grad će koštati 361.390 konvertibilnih maraka.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
štrumf papa
2. štrumf papa
prije 427 dan.
kaže kralj, uvođenjem dvosmjerne kneza višeslava - rasteretila bi se avenija?!!??!?! kakva aveniaj, o čemu pričaš druže?
+5
-4
0
BA
Firefox