Naša stranka Mostar

Mostar: Nasumično bacanje otrova po gradu – nije deratizacija!

Gospodarstvo / Flash | 19. 06. 2017. u 11:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proces deratizacije koji se u posljednja dva tjedna odvijao u Mostaru nije rađen u skladu sa propisima, poručuju iz Naše stranke u Mostaru.

„Na različitim lokacijama, zelenim površinama pa čak i parkovima mogle su se vidjeti razbacane kocke otrova koje su bile na dohvat ruke prije svega djeci, ali i kućnim ljubimcima koji se igraju u blizini, što je nedopustivo“, kažu iz NS Mostar.

„Podržani od strane građana, zalagali smo se za deratizaciju Mostara, ali i drugih općina u našoj županiji u koji godinama nisu imali ovu prijeko potrebnu higijensku mjeru te samu odluku o izvođenju deratizacije treba pozdraviti. Ipak, način na koji se to uradilo daleko je do pohvala i zaslužuje oštru kritiku, a netko bi sasvim sigurno trebao biti prekršajno ili kazneno sankcioniran“, kažu iz Naše stranke Mostar.

Dodaju da je deratizacija „provođena nasumičnim bacanjem otrova po javnim površinama bez zaštitnih mjera da otrov ne bi mogao doći do djece ili životinja, nisu korištene zaštitne kutije prilagođene glodarima te je sigurnost ljudi ali i životinja, dovedena u pitanje“.

„Koji je razlog za ovakvo provođenje dertizacije pitanje je za nadležne inspekcijske organe, da li klasični nemar ili pak jedan od načina da se uštedi novac pružajući neodgovarajuću uslugu, to tek treba utvrditi, a odgovorne sankcionirati“, zaključili su u Našoj stranci, navodeći još jednom da traže od nadležnih gradskih i županijskih institucija da ispitaju slučaj te shodno tome sankcionIRAJU počinitelje.

Kopirati
Drag cursor here to close