Čistoća je pola zdravlja

Mostar: Kauč ne mrda!

Gospodarstvo / Flash | 02. 08. 2017. u 10:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira što je nepropisno odložila kauč, moraju se poštivati sva zakonska prava vlasnice stana koja je prilikom renoviranja stana u Ulici Ante Starčevića u Mostaru.

Kako nam je pojašnjeno iz Komunalne inspekcije Grada Mostara, procedura je takva da se nakon prijave trebaju ispoštovati zakonski rokovi za žalbe.

Naime, na ulazu u zgradu postavljena je obavijest s potpisom mostarske inspekcije da gospođa koja renovira stan mora maknuti kauč. Iako je obavijest postavljena 18. srpnja, kauč se ne miče s mjesta.

Inspektorica Jagoda Barbarić rekla je kako nije upoznata sa slučajem te da postoji mogućnost da je netko od stanara na svoju ruku postavio obavijest.

Procedura je takva da se u dostavljenom rješenju nalože mjere s rokom u kojem stranka mora izvršiti naložene mjere. Stranka ima pravo na žalbu, ali nakon isteka roka, inspektor ide u kontrolu je li izvršeno rješenje,. Ako nije inspekcija izvršava prinudno izvršenje rješenja na teret osobe koja je počinila prekršaj.

''Malo sam zatečena jer se stvar trebala riješiti rješenjem ali ne obavijesti jer obavijest nema pravnu snagu'', rekla nam je inspektorica Barbarić te obećala kako će inspekcija provjeriti u potpunosti ovaj slučaj te ga pokušati riješiti.

Podsjećamo, prema tvrdnjama stanara, renoviranje stana počelo je početkom srpnja i od tada kauč stoji. I ne mrda.

Kopirati
Drag cursor here to close