Prekogranična suradnja

Mostar i Split intenziviraju suradnju na polju korištenja sredstava EU fondova

Gospodarstvo / Flash | 06. 10. 2015. u 14:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a, danas se u Splitu sastao sa Zlatkom Ževrnjom, županom Splitsko-dalmatinske županije, a razgovaralo se o mogućnostima daljnje prekogranične suradnje i učinkovitijega korištenja sredstava europskih fondova.

Župan Ževrnja naglasio je, uz ostalo, kako je Splitsko-dalmatinska županija i do sada konkretno pomagala susjedne županije iz BiH, prenoseći vlastita iskustva u apliciranju na natječaje i korištenju sredstava iz europskih fondova.

Na poseban način, uz niz drugih zajedničkih projekata u poljoprivredi, turizmu i kulturi, istaknuo je projekt melioracije Imotsko-bekijskoga polja.

Herceg je zahvalio Ževrnji na srdačnom prijamu, ističući značenje razvitka daljnje međusobne suradnje dviju županija te je najavio održavanje zajedničkoga sastanka predstavnika županija iz BiH i susjednih hrvatskih županija, koji bi uskoro trebao biti održan u Mostaru, a na kojem će se konkretnije razgovarati o međuregionalnoj suradnji i radu na projektima od obostranoga značaja, prioćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close