Bevanda upozorava

Moguće ja da aranžman s MMF-om bude raskinut

Gospodarstvo / Flash | 28. 02. 2017. u 09:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija i riznice Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda izjavio je kako je moguće da aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom bude raskinut, ako se ne nastavi s reformama.

''Moguće je i da bude raskinut (aranžman s MMF-om, op. a.) kao što je to bilo u prošlosti. Ali o tome ćemo govoriti kada Misija MMF-a dođe u službeni posjet, mislim da će to biti 7. ožujka, i tada će se analizirati što je ispunjeno, a što je preostalo za uraditi iz pisma namjere'', kazao je Bevanda u intervjuu za današnje izdanje Večernjeg lista BiH.

Izrazio je zabrinutost oko toga što će nova kriza u BiH donijeti jer, kako je kazao, odluke u vezi sa zakonima koji nisu usvojeni treba donositi u Parlamentu.

''Svi znamo da nije ispunjen dio obveza. Sa svoje strane činio sam sve da to završimo, ali stvari nismo okončali'', izjavio je Bevanda.

Na konstataciju kako neki vjeruju da se politički prijepori guraju u prvi plan jer se ne želi provesti reforme, ministar financija i riznice BiH kazao je sada nitko ne može kao alibi reći da je naslijedio neke probleme ili da je na početku nečega.

''Vrlo brzo će biti dvije i pol godine otkako je uspostavljena vlast i ovo je za mene presudna godina. Bio sam optimist da ćemo zbog toga u godini koja nije izborna biti posvećeni provedbi onoga što je za dobrobit sviju. Gubitak svakog dana, da ne kažem mjeseca ili ukupno ove godine, je katastrofalan za Bosnu i Hercegovinu'', ocijenio je Bevanda.

Kopirati
Drag cursor here to close