Čekanje milijuna

MMF: Zauzdati potrošnju vlada

Gospodarstvo / Flash | 05. 11. 2014. u 09:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blagovremeno formiranje vlasti u BiH na svim razinama dalo bi dodatni impuls provođenju reformi iz standby aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), izjavio je za Dnevni avaz rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atojan.

Odgovarajući na upit može li se u ovom mjesecu očekivati posjeta MMF-a radi zaključivanja pregleda započetog u rujnu, a sve kako bi se razmotrile mogućnosti uplate devete i desete tranše od po 133 milijuna KM, Atojan je kazao kako vode kontinuirani dijalog s vlastima u BiH u vezi s politikama. Odluka o vremenskom okviru i obliku sljedeće misije, dodaje, bit će donesena sljedećih tjedana.

''Razmatranje pregleda od Izvršnog odbora MMF-a ovisi o napretku u provođenju politika koje za cilj imaju unapređivanje poštivanja poreznih propisa i borbu protiv poreznih prevara, jačanje stabilnosti financijskog sektora i jačanje supervizije bankarskog sektora te zauzdavanje potrošnje vlada koja nije izravno povezana sa sanacijom posljedica poplava koje su pogodile zemlju u svibnju. Mi smatramo da je odluka o tome kada će osmi pregled standby aranžmana biti zaključen na vlastima BiH'', kazao je Atojan.

Kopirati
Drag cursor here to close