Mjere za kredit

MMF traži poskupljenja, limit zapošljavanja i analizu telekoma

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2017. u 13:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Misija Međunarodnog monetarnog fonda očekuje da Parlamentarna skupština BiH usvoji povećanja akciza na gorivo i izmjene i dopune Zakona o osiguranju depozita, da Vijeće ministara usvoji odluku o limitu na novo upošljavanje za 2017. u institucijama BiH, da Parlament FBiH usvoji izmjene i dopune Zakona o Agenciji za bankarstvo i da Vlada FBiH započne 'dubinsku analizu' za BH Telecom i HT Mostar'', Nadeem Ilahi, koji je predvodio Misju MMF-a u posjetama Banja Luci i Sarajevu od 7. do 17. ožujka.

Ilahi je izjavio da je Misija napravila ocjenu rezultata u pogledu programskih ciljeva postavljenih za kraj prosinca 2016., te razgovarala o napretku na polju strukturalnih reformi.

''Vlastima je potrebno više vremena da finaliziraju otvorena pitanja kako bi ispunili nekoliko preostalih prethodnih mjera'', precizirao je Ilahi.

Dodao je da je Misiju ohrabrilo usvajanje razumnih proračuna entiteta i institucija BiH za 2017., usvajanje zakona o bankama u oba entiteta, izmjena i dopuna zakona o porezu na dobit i agenciji za bankarstvo, te ukidanje doprinosa za solidarnost u Republici Srpskoj.

''Misija se nada snažnom napretku u provođenju ovih politika u narednim danima, uključujući i od parlamenata, kako bi stvorili uvjete da do kraja travnja 2017. Izvršni odbor MMF-a razmotri prvi pregled'', rekao je Ilahi, saopćeno je iz Ureda rezidentnog predstavnika MMF-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close