Strogo nadgledanje

MMF posjetio Bevandu: Na dnevnom redu uštede i novi proračun

Gospodarstvo / Flash | 17. 11. 2016. u 15:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministra financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda predstavio je danas plan ušteda i glavne prioritete proračuna za iduću godinu Misiji Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Nadeem Ilahi.

Ministar Bevanda razgovarao je s Misijom MMF-a nakon što je prethodno održan zajednički sasatanak s entitetskim ministrima financija.

Kako je priopćeno iz Ministarstva financija i trezora BiH, na sastanku ministra Bevande s predstavnicima MMF-a naglašeno je da usvajanje proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH ide planiranom dinamikom, te da je Ministarstvo financija obavilo sve aktivnosti sukladno proračunskom kalendaru.

Ministar Bevanda istaknuo je kako je kreiranje proračuna uvijek praćeno velikim zahtjevima proračunskih korisnika, ali da se Ministarstvo financija i trezora BiH pridržavalo Globalnog fiskalnog okvira i Dokumenta okvirnog proračuna, te će institucijama i iduće godine biti na raspolaganju 950 milijuna KM.

Naglašeno je da su povećani iznosi institucijama koje imaju više obaveza u procesu europskih integracija, ali i da sve druge institucije imaju dovoljno sredstava kako bi neometano obavljali svoje aktivnosti.

Ministar Bevanda podsjetio je da dodatnih zapošljavanja u institucijama BiH nema bez odluke Vijeća ministara, te da će se ta praksa nastaviti i ubuduće, kao i provođenje mjera štednje u javnoj potrošnji.

Misija MMF-a boravit će u BiH od 9. do 22. studenog u okviru prvog pregleda nakon što je isplaćena prva tranša od oko 150 milijuna KM, a ukupna vrijednost novog kreditnog programa je oko milijardu KM, priopćeno je iz Ministarstva financija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close