20.obljetnica veze ZG-SA

Milijun putnika za 20 godina na relaciji Zagreb-Sarajevo

Gospodarstvo / Flash | 19. 10. 2016. u 15:30 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Croatia Airlines u sarajevskoj zračnoj luci obilježila je 20. obljetnicu kontinuiranog letenja na međunarodnoj redovitoj liniji Zagreb-Sarajevo. U kolovozu 1996. godine bio je prvi let na toj liniji, a ujedno je i CA bio prvi europski i svjetski avioprijevoznik koji je sletio u obnovljenu sarajevsku zračnu luku, čime ju je i ponovno otvorio za civilni zračni promet, piše Hina.

"Iznimno smo ponosni što je naš zrakoplov ATR42 prvi sletio u sarajevsku zračnu luku prije 20 godina. U tom razdoblju na liniji Zagreb-Sarajevo u zrakoplovima Croatie Airlines prevezeno je gotovo milijun putnika. Tržište BiH važno je regionalno tržište za našu tvrtku i u nadolazećem zimskom redu letenja i dalje ćemo povezivati Sarajevo i Zagreb " rekao je Krešimir Kučko, predsjednik uprave Croatie Airlines.

"Croatia Airlines je jedna od naših najznačajnijih poslovnih partnera. Ponosni smo što ove godine dočekujemo 800.000-og putnika, čime ćemo oboriti još jedan vlastiti rekord. Aerodrom Sarajevo kontinuirano radi na realizaciji ambicioznih razvojnih projekata, u cilju pružanja što kvalitetnije usluge korisnicima i partnerima, među kojima je i Croatia Airlines" rekao je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko istaknuo je kako je riječ o značajnom datumu za Sarajevo. Svoje čestitke izrazio je i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan del Vechio te dodao kako je to znak važnosti Hrvatske prema BiH i obrnuto, te kako je Hrvatska time pokazala da joj je bitna stabilnost BiH.

Iz Sarajeva u Zagreb tjedno je na raspolaganju 13 frekvencija. Od kraja listopada ove godine takva će se dinamika nastaviti i u zimskom redu letenja.

Kopirati
Drag cursor here to close