2015-2019 godina

Miličević: Težimo k bržoj realizaciji Zajedničkog programa UN-a i BiH

Gospodarstvo / Flash | 27. 05. 2017. u 08:28 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Miličević izjavila je za Fenu, govoreći kao članica Upravnog odbora Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, da se teži k još bržoj realizaciji Zajedničkog programa UN-a i BiH za razdoblje 2015.-2019. godina da bi rezultati bili što vidljiviji, uzevši u obzir široke oblasti koje UN-ove organizacije pokrivaju.

''Zbog te same širine teško je u kratkom razdoblju vidjeti značajnije pozitivne promjene, međutim, one su tu. Bitno je napomenuti da UNDP i ostale organizacije UN-a blisko surađuju sa svim razinama vlasti te da su najvidljiviji rezultati na lokalnim razinama kroz provedene projekte'', kazala je Miličević.

UNDP i Vlada Federacije BiH imaju suradnju dugi niz godina na različitim projektima radi unapređenja životnog standarda u BiH.

''Doprinos Vlade FBiH očituje se u konstantnoj potpori i zajedničkom radu s UNDP-om i ostalim UN-ovim organizacijama što je najbolje vidljivo kroz realizaciju Zajedničkog programa UN-a i BiH za razdoblje 2015-2019 godina'', istaknula je Miličević.

U nastavku implementiranja programa, kako navodi, posebno se očekuju poboljšanja u oblasti konkurentnosti privatnog sektora, povećanjem mogućnosti zapošljavanja, zaštite okoliša, smanjenje rizika od prirodnih katastrofa te povećanoj ulozi žena u ekonomskom i političkom svijetu.

Jedan od aktualnih projekata je projekt Energetske učinkovitosti koji se provodi zajednički s UNDP-om.

''Do sada je u više od 60 javnih objekata proces završen te su samim time poboljšani uvjeti rada tih objekata kao i boravak u njima, te je značajno smanjen njihov utjecaj na okoliš što je i cilj projekta. Dugoročno gledano učinak će biti vidljiv i kroz smanjene troškova poslovanja tih objekata'', potvrdila je u izjavi za Fenu Miličević.

Kopirati
Drag cursor here to close