Merkel: Eurozona mora ostati jedinstven blok
Zajedničko obavezivanje
OBJAVA: Četvrtak, 9. veljače 2017. 21:29
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Merkel: Eurozona mora ostati jedinstven blok
0

''Eurozona mora ostati na okupu. I ono što se dogovori trebaju zajednički provesti sve države članice eurozone'', izjavila je Merkel.

''Eurozona mora ostati jedinstven blok'', izjavila je u četvrtak njemačka kancelarka Angela Merkel, tražeći od članica bloka jedinstvene europske valute da djeluju na osnovi zajedničkog obavezivanja.

''Za mene to nije pitanje dvije brzine unutar eurozone. Eurozona mora ostati na okupu. I ono što se dogovori trebaju zajednički provesti sve države članice eurozone'', izjavila je Merkel.

Ministar financija Wolfgang Schaeuble kazao je u srijedu da bi Grčka morala napustiti eurozonu ako ne ispuni svoje obaveze preuzete obavezivanjem na odredbe paketa pomoći.

''Pritisak na Grke da poduzmu reforme mora se održavati kako bi oni postali konkurentni, u suprotnom oni ne mogu ostati u zoni zajedničke valute'', izjavio je Schaeuble za javnog emitera programa ARD, prenosi Reuters.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.