Smanjenje zaduženosti

Mercator prodaje nekretnine da bi ulagao u poslovanje

Gospodarstvo / Novac | 04. 09. 2017. u 06:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercator će pokušati iskoristiti povoljnu situaciju na tržištu nekretnina kako bi prikupio dio nužno potrebnog novca za poslovanje.

“Dio novca iskoristit ćemo za smanjenje zaduženosti, dio bismo uložili u razvoj poslovanja”, najavljuje predsjednik Uprave Merkatora Tomislav Čizmić, piše Indikator.ba.

Dodao je da će se pokušati prodati nekretnine na manje atraktivnim lokacijama. Tvrtka je fokusirana na rezanje troškova i optimizaciju logistike u trenutku kad se priprema za povratak na tržište Bosne i Hercegovine.

Čizmić je uvjeren kako bi Mercator sa stabilnim vlasnikom imao sjajnu perspektivu. Mercator je ostvario u prvoj polovini godine prihod od 1,15 milijardi eura i čistu dobit od 10,36 milijuna eura, objavila je u četvrtak uprava slovenske kompanije u vlasništvu koncerna Agrokor.

Prihodi grupe od prodaje bili su u prvom polugodištu za 7,9 posto manji nego u prvih šest mjeseci lani, dok je čista dobit znatno povećana u odnosu na 3,9 milijuna eura, zabiljženih u prvoj polovici prošle godine.

Ostvarena EBITDA grupe Mercator u prvoj polovici godine iznosila je 58,3 milijuna eura, što je za 2,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je dobit iz poslovanja porasla za 20,7 posto, na 21,7 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close