Sastanak sa dobavljačima

Mercator glavna ''slamka spasa'' za Konzum u BiH

Gospodarstvo / Flash | 29. 06. 2017. u 17:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, predsjednik Uprave Poslovnog sustava Mercator Tomislav Čizmić i direktor Konzuma BiH Tomislav Bagić sastali su se danas u Sarajevu s predstavnicima više od stotinu dobavljača Konzuma BiH.

Tema sastanka bilo je unapređenje saradnje Konzuma i dobavljača na obostrano dugoročno održivim osnovama.

Ante Ramljak je izvijestio dobavljače Konzuma BiH o tijeku procesa izvanredne uprave u Agrokoru te potvrdio osobni fokus na pronalazak najboljeg mogućeg rješenja za novi koncept rada Agrokorove maloprodaje u Bosni i Hercegovini, o kojem je govorio i proteklog tjedna na sastanku s predstavnicima Vijeća ministara BiH.

''Da bi napori koje poduzimamo kako bismo poslovanje Konzuma BiH zajedno s Mercatorom postavili na potpuno zdrave temelje, koji će izdržati test vremena i biti održivi i po završetku procesa izvanredne uprave u Agrokoru, u ovom trenutku nam je potrebna najkvalitetnija moguća suradnja i podrška od dobavljača'', rekao je Ramljak.

Najavio je da će se sa svim dobavljačima Konzuma BiH u sljedećim danima obaviti i pojedinačni razgovori o međusobnim odnosima.

''Nakon današnjeg sastanka vjerujem da će biti postignuti dogovori o daljnjoj suradnji koji su i u obostranom najboljem interesu, ali i u najboljem interesu svih zaposlenika i drugih partnera Konzuma BiH. Očekujem također da ovaj proces rezultira pozitivnim doprinosom ukupnom gospodarstvu BiH'', dodao je.

Tomislav Čizmić obavijestio je sudionike skupa o aktivnostima poduzetim od Poslovnog sustava Mercator na vraćanju Mercatora na tržište BiH i preduslovima koji su neophodni da bi se ova namjera ostvarila.

''Nakon uspješne stabilizacije Mercator grupe na svim tržištima u Mercatoru smo sada okrenuti razvoju. Nedavno provedeno istraživanje tržišta u BiH pokazalo je da je Mercator ovdje i dalje snažan brend, prepoznat po kvaliteti koju jamči. Želja nam je iskoristiti ove prednosti i realizirati povratak Mercatora na tržište Bosne i Hercegovine, u čemu izuzetno važnu ulogu imaju dobavljači Konzuma BiH, pogotovo sada dok intenzivno radimo na ostvarenju ove namjere'', rekao je Čizmić.

Tomislav Bagić zahvalio je dobavljačima na svoj dosadašnjoj podršci i suradnji s Konzumom BiH.

''Nadam se da će se sve o čemu smo razgovarali danas realizirati na način koji će omogućiti da se proces transformacije Konzuma BiH nastavi odvijati na optimalan način. Cilj nam je u konačnici zajedno s našim dobavljačima rasti i poslovati još uspješnije. U Konzumu BiH svi smo maksimalno posvećeni ostvarenju ovog cilja'', rekao je Bagić.

Direktor mesne industije ''Madi'' iz Tešnja. Maid Jabandžić kazao je da mu je drago što će Mercator, ako sve bude uredu, preuzeti Konzum, obzirom na to da je imao u prethodnom razdoblju, puno bolji status na tržištu Bosne i Hercegovine i puno bolje odnose prema dobavljačima.

''Međutim, vidimo da još ima problema sa najvećim dobavljačima, što na neki način ugrožava nas ostale. Nadamo se da će uprava Konzuma uspjeti naći dogovor sa najvećim dobavljačima'', rekao je.

Pomoćnik direktora poduzeća Krajina Klas d.o.o. Saša Trivić ocijenio je pozitivnim utiske nakon današnjeg sastanka, "obzirom na to da od današnjeg sastanka svi mnogo očekujemo, jer vidimo da se događaju neki pozitivni trendovi".

''Što se tiče poduzeća kojeg predstavljam, mi smo sve ovo vrijeme pratili Konzum i u nadolazećem razdoblju očekujemo mnogo od ovoga što nam je danas prezentirano i nadamo se da će sve to biti jako uspješno'', kazao je Trivić.

Kopirati
Drag cursor here to close