Potpisan ugovor

Matuško-Đapo: Šetnica će uljepšati središnji dio Neuma

Gospodarstvo / Novac | 21. 08. 2017. u 10:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slijedom Odluke Vlade Federacije BiH, danas su federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i načelnik Općine Neum Živko Matuško potpisali ugovor o sufinanciranju šetnice u Općini Neum, u iznosu od 100.000 KM.

Taj projekt predstavlja jedan od četiri projekta od značaja za razvoj turizma, koje će Vlada Federacije BiH sufinancirati.

Projekt šetnice će uljepšati središnji dio Neuma, omogućiti uživanje u obilasku grada uz samu obalu, te poboljšati turističku infrastrukturu u jedinom bh. primorskom gradu.

Ministrica je u Neumu razgovarala s načelnikom i suradnicima, kao i predstavnicima hotelijera o problemima kada je turizam u pitanju, teškoj situaciji zbog neprohodnosti i gužvi koje se događaju na graničnim prijelazima i kakve posljedice imaju na Neum, te ih upoznala sa statusom zakona u oblasti turizma koje je nužno što prije usvojiti kako bi se došlo do još većeg razvoja turizma.

Podsjetimo, iz Ministarstva su ranije priopćili kako im se Općina Neum obratila sa zahtjevom za sufinanciranje projekta šetnice uz more, u središnjem dijelu ove turističke destinacije.

''Budući da se radi o nama značajnom turističkom mjestu, razvoj Neuma, kao i poboljšanje infrastrukture je od velike važnosti za Federaciju BiH, stoga je Vlada Federacije BiH donijela odluku o sufinanciranju projekta u iznosu od 100.000 KM'', rečeno je ranije iz Ministarstva za Bljesak.info.

Ukupna vrijednost projekta šetnice je 181.076,69 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close